Prazne, slatke, slane, na vama je da odaberete.
Sastojci:
– 800 g brašna
– 2 jaja
– 400 ml mlakog mlijeka
– 50 g svježeg kvasca
– 1 puna žlica šećera
– 1 žličica soli
– 50 ml ulja
– po želji, strugana kora jednog limuna
– šećer u prahu
– nadjev po želji
– razne glazure po želji
Priprema:
Pomiješajte toplo mlijeko, izmrvljen kvasac i šećer i dobro izmutite. Dodajte ostale sastojke (ulje, jaja, sol, brašno i limunovu koricu ako je koristite) i umijesite tijesto.
Prekrijte posudu i ostavite je na toplom mjestu dok se tijesto ne udvostruči. Zatim ga premijesite i ponovno ostavite da se poveća.
Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite tijesto na debljinu od jedan centimetar. Izrežite krofne.
Poredajte isječeno tijesto za krofne na pobrašnjenu radnu površinu, prekrijte krpom i ostavite da stoji 20 do 30 minuta.
Za prženje krafni, koristite širok i srednje plitak lonac (da bi se krofne lakše okretale). Krafne trebaju plivati u ulju, ne dodirujući dno lonca. Pazite da ulje ne bude previše toplo.
Lagano nauljite ruke, uzimajte tijesto za krafne i spuštajte ih u ulje s onom stranom koja je bila gore.
Pržite četiri krafne odjednom. Pokrijte lonac i pržite dok se krofna dobro ne podigne. Zatim skinite poklopac, okrenite krafne i pecite do kraja.
Pržene krafne stavljajte na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće.
Krafne možete puniti po želji, posipati šećerom u prahu ili preliti različitim glazurama.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!