Krafne – prava poslastica za hladne dane

Cooking 25. stu 202308:39 0 komentara
Shutterstock

Prazne, slatke, slane, na vama je da odaberete.

Sastojci:

– 800 g brašna

– 2 jaja

– 400 ml mlakog mlijeka

– 50 g svježeg kvasca

– 1 puna žlica šećera

– 1 žličica soli

– 50 ml ulja

– po želji, strugana kora jednog limuna

– šećer u prahu

– nadjev po želji

– razne glazure po želji

Priprema:

Pomiješajte toplo mlijeko, izmrvljen kvasac i šećer i dobro izmutite. Dodajte ostale sastojke (ulje, jaja, sol, brašno i limunovu koricu ako je koristite) i umijesite tijesto.

Prekrijte posudu i ostavite je na toplom mjestu dok se tijesto ne udvostruči. Zatim ga premijesite i ponovno ostavite da se poveća.

Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite tijesto na debljinu od jedan centimetar. Izrežite krofne.

Poredajte isječeno tijesto za krofne na pobrašnjenu radnu površinu, prekrijte krpom i ostavite da stoji 20 do 30 minuta.

Za prženje krafni, koristite širok i srednje plitak lonac (da bi se krofne lakše okretale). Krafne trebaju plivati u ulju, ne dodirujući dno lonca. Pazite da ulje ne bude previše toplo.

Lagano nauljite ruke, uzimajte tijesto za krafne i spuštajte ih u ulje s onom stranom koja je bila gore.

Pržite četiri krafne odjednom. Pokrijte lonac i pržite dok se krofna dobro ne podigne. Zatim skinite poklopac, okrenite krafne i pecite do kraja.

Pržene krafne stavljajte na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće.

Krafne možete puniti po želji, posipati šećerom u prahu ili preliti različitim glazurama.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!