Lak i brz recept za hladetinu

Cooking 10. sij 202407:57 0 komentara
Shutterstock

Hladetina je jelo koje obično izaziva miješane reakcije. Dok je jedni obožavaju, drugima je na samu pomisao muka.

Ono što se kod ovih drugih najčešće izdvaja kao razlog je što u hladetinu idu svinjske nogice. Njihova svrha je da stegnu ovo jelo, ali u završnici se mogu i izbaciti.

Pokušajte pripremiti hladetinu na ovaj način.

Potrebno je:

– 2 svinjske nogice (koje za ovaj recept nakon kuhanja nisu potrebne)

– juneći mišić (komad ili više, ako volite da bude više mesa)

– mrkva, peršin i pastrnjak

– bijeli luk

– začin za juhu

Priprema:

U ekspres lonac staviti svinjske nogice, juneće meso, mrkvu, pastrnjak i peršin. Dodati začin i zaliti vodom (malo ispod maksimuma).

Kuhati oko 2 sata.

Nakon toga procijediti.

U tanjure ili zdjele u kojima ćete ostaviti hladetinu da se stegne ubaciti sitno nasjeckanu kuhanu mrkvu, sitno nasjeckan bijeli luk i nasjeckano juneće meso.

Zaliti procijeđenom „juhom“ i ostaviti u hladnjaku da se stegne.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!