Hladetina je jelo koje obično izaziva miješane reakcije. Dok je jedni obožavaju, drugima je na samu pomisao muka.
Ono što se kod ovih drugih najčešće izdvaja kao razlog je što u hladetinu idu svinjske nogice. Njihova svrha je da stegnu ovo jelo, ali u završnici se mogu i izbaciti.
Pokušajte pripremiti hladetinu na ovaj način.
Potrebno je:
– 2 svinjske nogice (koje za ovaj recept nakon kuhanja nisu potrebne)
– juneći mišić (komad ili više, ako volite da bude više mesa)
– mrkva, peršin i pastrnjak
– bijeli luk
– začin za juhu
Priprema:
U ekspres lonac staviti svinjske nogice, juneće meso, mrkvu, pastrnjak i peršin. Dodati začin i zaliti vodom (malo ispod maksimuma).
Kuhati oko 2 sata.
Nakon toga procijediti.
U tanjure ili zdjele u kojima ćete ostaviti hladetinu da se stegne ubaciti sitno nasjeckanu kuhanu mrkvu, sitno nasjeckan bijeli luk i nasjeckano juneće meso.
Zaliti procijeđenom „juhom“ i ostaviti u hladnjaku da se stegne.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!