Povrće s pršutom u bešamel umaku, ručak zapečen u pećnici.
Sastojci:
– mješavina cvjetače, brokule i mrkve
– 50 g maslaca
– 50 g brašna
– 1/2 l mlijeka
– sol, papar
– narezani pršut
– tvrdi sir
– (gustin, muskatni oraščić)
Priprema:
Povrće kratko blanširati pa staviti u vatrostalnu posudu.
Pripremiti bešamel: potrebna je jednaka količina maslaca i brašna, oko 50 grama. Kad se maslac otopi, dodati brašno i zatim preliti s pola litra mlijeka.
(Možete, ako želite dodati gustin da se prije zgusne i naribani muskatni oraščić.)
Miješati umak neprestano do željene gustoće.
Nasjeckati pršut i rasporediti po povrću, a zatim preliti bešamel umakom.
Posoliti i popapriti, po želji.
Na kraju naribajte sir ili ga samo natrgajte na komade.
Pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!