Recept koji je na TikTok-u dobio 1.8 milijuna lajkova.
Sastojci:
– 4-6 glavica bijelog luka
– 1/2 glavice luka
– 1 vezica majčine dušice
– 700 ml juhe od povrća ili piletine
– 60 g parmezana
– 1 krumpir (može i više ako želite gušću juhu)
– 475 ml biljnog ili kravljeg mlijeka po izboru
– 60 ml suhog bijelog vina
– krutoni i peršin za posipanje
– sol, papar
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Skinite vrhove s glavica bijelog luka pa unutrašnjost prelijte s malo maslinovog ulja i posolite. Zamotajte svaku posebno u aluminijsku foliju i pecite 45 minuta do sat vremena. Kad se ispeku pustite da se ohlade.
Krumpir isjeckajte na kockice pa ih kuhajte dok ne omekšaju (8-10 minuta).
Luk nasjeckajte i prodinstajte.
Ohlađeni bijeli luk istisnite iz ljuske i prebacite ga u blender. Dodajte mu luk i komadiće krumpira pa izmiksajte. Sipajte šalicu mlijeka i miksajte dok smjesa ne postane glatka.
Prebacite smjesu u veliki lonac i zagrijte. Dodajte preostalo mlijeko i juhu i dodajte majčinu dušicu. Sipajte i bijelo vino i kuhajte na laganoj vatri dok alkohol ne ispari.
U juhu umiješajte parmezan pa posolite i popaprite po ukusu. Prema želji ubacite i komadić maslaca.
Izvadite majčinu dušicu i sipajte juhu uz dodane kockice kruha i peršin.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!