Recept za pljeskavice u kojima će uživati ljubitelji riže.
Sastojci:
(za 3 osobe)
– 200 g prokuhane riže
– 2 manje glavice crvenog luka
– 2 žlice maslinovog ulja
– 1,5 žličica suhog biljnog začina
– 1 žličica mljevenog crnog papra
– prstohvat čilija
– 1/2 žličice peršina
– 2 jaja
– krušne mrvice po potrebi
Priprema:
Očistite i sitno isjeckajte luk i propržite ga na ulju do zlatno smeđe boje pa dodajte rižu i dinstajte uz povremeno miješanje i podlijevanje vodom.
Kada skuhate rižu, dodajte začine, promiješajte i stavite na hlađenje.
U rižu dodajte jaja, peršin i krušne mrvice, miješajte dok se ne dobije jednolična smjesa koja ne smije biti ni previše kašasta ni pretvrda.
Rukama oblikujte pljeskavice i pecite ih na ulju sa svake strane dok ne porumene.
Možete koristiti kokosovo ulje ili drugo ulje po želji.
Dobar tek!
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!