Teleće meso i kuhano povrće čine ovu juhu lako probavljivom, što je dobro za probavni sistem.
Sastojci:
– 500 grama telećeg mesa (najbolje od buta ili lopatice), isjeckanog na kockice
– 1 glavica crnog luka, sitno isjeckana
– 2 mrkve, isjeckane na kolutove
– 2 krumpira, isjeckana na kolutove
– 2 lista celera, isjeckana na kolutove
– 2 režnja bijelog luka, sitno isjeckana
– 2 žlice maslaca ili ulja
– 2 litre goveđe juhe (možete koristiti kocku za juhu i vodu)
– sol i papar po ukusu
– 2 kriške limuna (po izboru)
– svež peršin za dekoraciju
Priprema:
U velikom loncu zagrijte maslac ili ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte crveni i bijeli luk pa propržite dok ne postanu staklasti.
Dodajte isjeckane mrkve, krumpir i celer. Nastavite kuhati i miješati nekoliko minuta.
Sipajte goveđu juhu u lonac i pustite da proključa, a zatim smanjite vatru na minimum, pokrijte lonac i kuhajte povrće dok ne omekša, obično oko 20-25 minuta.
Dodajte isjeckano teleće meso u lonac i kuhajte još 15-20 minuta ili dok meso ne postane nježno.
Posolite i popaprite juhu po ukusu. Po želji, možete dodati kriške limuna kako biste dali poseban okus juhi.
Poslužite toplo, posipano isjeckanim svježim peršinom za dekoraciju.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.