Recept za ukusnu mimoza tortu posebnog izgleda

Cooking 17. tra 202308:31 0 komentara
Pexels

Mimoza je u nekim dijelovima svijeta simbol Dana žena i ženske snage, a u Italiji su našem danu posvetili i posebnu tortu koja je ime dobila po tom predivnom cvijetu. Ako danas nađete malo vremena za pripremiti kakvu slasticu sebi u čast – neka to bude ova ukusna i osvježavajuća torta koja priziva proljeće.

Mimoza torta se sastoji od biskvita, kreme od pudinga i dodataka agruma u obliku pekmeza i likera, a svoj naziv duguje pokrovu od nasjeckane kore koji vizualno podsjeća na mimoze. U nastavku pročitajte recept koji donosi Zadovoljna.hr.

Sastojci:

– 200 g brašna

– 100 g šećera

– 1 vanilin šećer

– 1 prašak za pecivo

– 5 jaja

Preljev za biskvit:

– 300 ml vode

– 3 žličice šećera

– 4 žličice likera od limuna

Premaz za biskvit:

– Pekmez, po izboru

Krema:

– 500 ml mlijeka

– 2 pudinga od vanilije

– 5 žličica šećera

– ekstrakt vanilije po želji (ili bar dva vanilin šećera)

– 100 g maslaca

– 1 vrećica šlaga

Priprema:

Pripremite biskvit. Odvojite bjelanca od žumanjaca. Bjelanca umutite u čvrst snijeg.

U žumanjca dodajte šećer i dobro izmiksajte dok smjesa ne postane svetlija i pjenasta.

Dodajte sve ostale sastojke za biskvit, pa dobro izmiksajte mikserom. Na kraju postepeno, špatulom, dodajte snijeg od bjelanaca.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!