Mimoza je u nekim dijelovima svijeta simbol Dana žena i ženske snage, a u Italiji su našem danu posvetili i posebnu tortu koja je ime dobila po tom predivnom cvijetu. Ako danas nađete malo vremena za pripremiti kakvu slasticu sebi u čast – neka to bude ova ukusna i osvježavajuća torta koja priziva proljeće.
Mimoza torta se sastoji od biskvita, kreme od pudinga i dodataka agruma u obliku pekmeza i likera, a svoj naziv duguje pokrovu od nasjeckane kore koji vizualno podsjeća na mimoze. U nastavku pročitajte recept koji donosi Zadovoljna.hr.
Sastojci:
– 200 g brašna
– 100 g šećera
– 1 vanilin šećer
– 1 prašak za pecivo
– 5 jaja
Preljev za biskvit:
– 300 ml vode
– 3 žličice šećera
– 4 žličice likera od limuna
Premaz za biskvit:
– Pekmez, po izboru
Krema:
– 500 ml mlijeka
– 2 pudinga od vanilije
– 5 žličica šećera
– ekstrakt vanilije po želji (ili bar dva vanilin šećera)
– 100 g maslaca
– 1 vrećica šlaga
Priprema:
Pripremite biskvit. Odvojite bjelanca od žumanjaca. Bjelanca umutite u čvrst snijeg.
U žumanjca dodajte šećer i dobro izmiksajte dok smjesa ne postane svetlija i pjenasta.
Dodajte sve ostale sastojke za biskvit, pa dobro izmiksajte mikserom. Na kraju postepeno, špatulom, dodajte snijeg od bjelanaca.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!