Kate Middleton prvi će se put pojaviti u javnosti nakon dijagnoze raka?

Magazin 14. lip 202419:30 0 komentara
SEBASTIEN BOZON / AFP

Kate, princeza od Walesa, rekla je u petak da se dobro oporavlja, ali da se "još nije izvukla", uoči prvog službenog pojavljivanja u javnosti u subotu otkako je otkriveno da boluje od raka.

U pisanoj poruci objavljenoj u petak, Kate je rekla da je “iznenađena” tisućama poruka s dobrim željama koji je dobila od ljudi širom svijeta nakon što je u ožujku objavila da boluje od raka.

Rekla je da joj to mnogo znači, kao i njezinu suprugu, princu Williamu.

“Dobro napredujem, ali kao što znaju svi koji prolaze kemoterapiju, ima dobrih i loših dana”, napisala je Kate.

“Kada su ti loši dani, osjećate se slabi, umorni i morate se odmoriti. Ali kada su dobri, kada se osjećate jačima, želite to što se osjećate dobro maksimalno iskoristiti.”

Pridružit će se kraljevskoj obitelji na vojnoj paradi

Budući da se osjeća bolje, Kate će se moći službeno pojaviti u javnosti prvi put od prosinca kada je s kraljevskom obitelji nazočila božićnoj misi.

Kate (42) će sa svoje troje djece, Georgeom, Louisom i Charlotte, izići u javnost u kočiji u povodu vojne parade u Londonu “Trooping the Colour” koju se organizira za kraljev rođendan.

Pridružit će se također kralju Karlu, kraljici Camilli i drugim članovima obitelji na balkonu Buckinghamske palače, vrhuncu događaja.

No to ne znači da će se uskoro vratiti svim svojim dužnostima.

“Moje liječenje još traje i trajat će još nekoliko mjeseci”, rekla je. “Radujem se što su sudjelovati na kraljevoj rođendanskoj paradi ovaj vikend sa svojom obitelji i nadam se da ću se pridružiti još nekoliko javnih događaja ovog ljeta, ali isto tako znam da se još nisam izvukla.”

Kate je u siječnju provela dva tjedna u bolnici nakon ozbiljne operacije abdomena, a dva mjeseca poslije objavila je u video poruci da su testovi pokazali da ima rak i da će se podvrgnuti preventivnoj kemoterapiji.

Nije poznato od kakve vrste raka boluje

Kate je rekla da, kada se dobro osjeća, pomaže djeci u školskim obvezama, bavi stvarima koje joj daju energiju te da je počela raditi od kuće i da je imala neke sastanke.

“Učim kako biti strpljiva, osobito u odnosu prema neizvjesnosti”, rekla je. “Živjeti dan po dan, slušati svoje tijelo i dopustiti si da si uzmem potrebno vrijeme da ozdravim.”

Njezina bolest podudarila se s kraljevom. On se također liječi od raka. Javnim dužnostima vratio se u travnju, ali u ograničenom opsegu kako si ne bi ugrozio oporavak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!