Uskoro izlazi glazbena kompilacija #mladezbezboga Vol.1

Kultura 07. velj 201912:07 > 12:14
Montazstroj

U petak, 22. veljače u izdanju PDV-a će biti objavljena jedinstvena glazbena kompilacija kao dio interdisciplinarnog kulturnog projekta #mladezbezboga.

Kompilacija će u digitalnom obliku biti objavljena na internetskoj stranici izdavačke kuće PDV, a uskoro i na svim ostalim digitalnim platformama

Montažstroj, Zagrebačko kazalište mladih, PDV Records i Ravno do dna su krajem prošle godine putem natječaja pozvali glazbene autore da naprave svoju autorsku skladbu naziva “Mladež bez Boga” i na taj način sudjeluju u društveno angažiranom kulturnom projektu.

Podsjećamo kako je skladba mogla nositi i naziv na materinjem jeziku glazbenika ili jeziku vlastitog stvaralaštva, npr. “Omladina bez Boga”, “Mladina brez Boga”, “Jugend ohne Gott”, “Youth without God”, “Младина без Бог“, itd.

“Kao inicijatori ovog glazbenog projekta oduševljeni smo činjenicom da su materijali napravljeni i pristigli u vrlo kratkom razdoblju, točnije u nešto manje od 2 mjeseca od početka natječaja, uključujući i blagdanske dane”, ističe se u priopćenju.

Stručni žiri sastavljen iz redova PDV-a, Ravno do dna i Montažstroja odabrali su za izdanje devet autorskih skladbi, koje potpisuju sljedeća izvođačka imena, istaknuta abecednim redoslijedom:

Bigahye, Feta, Gloomie feat. DamXata, Hrvoje Stefanac, Izet Medosevic, Marinada & Kozmodrum, Playground Hustle, Sinkauz, Xtematic.

Radi velikog interesa natječaj ostaje otvoren do daljnjeg.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook| Instagram.