Veliki koncert Amire Medunjanin na Malom Brijunu

Kultura 23. kol 201914:28 > 14:29
N1

U sklopu 19. sezone Kazališta Ulysses u Tvrđavi Minor na Malom Brijunu u subotu 24. kolovoza nastupit će bosanskohercegovačka "kraljica sevdaha" Amira Medunjanin, jedna od najutjecajnijih i najcjenjenijih izvođačica sevdalinki.

Amiru će na koncertu pratiti Ante Gelo na gitari, Zvonimir Šestak na kontrabasu, Monika Šolman i Dora Maganić na violinama, Sara Parađiković na violi te Lana Lucija Horvatić na violončelu, priopćeno je iz Ulyssesa.

Amira Medunjanin je bosanskohercegovačka pjevačica koja svojim glasom i sevdalinkama osvaja srca publike. Njezin glazbeni put počeo je s ciljem da svijetu približi kulturno-povijesno naslijeđe Bosne i Hercegovine jer se tijekom diplomatskog rada susrela s brojnim predrasudama o svojoj zemlji.

Neke od najpoznatijih uspješnica ove cijenjene umjetnice su “Kradem ti se u večeri”, “Ah, što ćemo ljubav kriti”, “Omer beže”, “Bogata sam, imam svega”, “Vjetar ružu poljuljkuje”, “Damar”, “Što te nema”, “Kradem ti se u večeri”, “Kafu mi, draga, ispeci”, “Ja izlezi Gjurgjo” i druge.

Nedavno predstavljenim albumom “Ascending” Amira Medunjanin napravila je retrospektivu svog cjelokupnog opusa, a iako album sadrži neke već dobro poznate i objavljene pjesme snimljene u novim aranžmanima, album nije tek obična kompilacija, već presjek Amirinih glazbenih putovanja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.