Preminuo legendarni klavijaturist Bijelog dugmeta

Kultura 05. pro 202314:45 1 komentar
Davor Puklavec/PIXSELL

Preminuo je legendarni klavijaturist Bijelog dugmeta Vlado Pravdić, a sućut obitelji izrazio je i Alen Islamović: "Bio si iskren i dobar čovjek".

U Splitu je preminuo Vlado Pravdić, legendarni klavijaturist Bijelog dugmeta. Povodom te vijesti oglasio se i Alen Islamović na društvenim mrežama.

Pjevač Bijelog dugmeta izrazio je sućut obitelji.

“Vlado, neka ti je laka zemlja. Bio si iskren i dobar čovjek. Uvijek je bilo zadovoljstvo biti u tvom društvu. Iskrena sućut tvojo djeci i obitelji, ma gdje bili”, napisao je Islamović na društvenim mrežama.

Podsjetimo, Pravdić je preminuo u Splitu nakon borbe s teškom bolešću. Glazbenu karijeru započeo je 1965. u grupi “Walkins”, potom je svirao s grupom “Kost” do 1970. Nakon toga su uslijedili “Ambasadori”, a zatim “Indexi” od 1971. do 1973. godine.

Tada se sprijateljio s Goranom Bregovićem s kojim je prvo svirao u grupi “Jutro”, a potom su osnovali Bijelo dugme. U jesen 1976. mijenja ga Laza Ristovski, a dvije godine kasnije ponovno se vraća, da bi 1987. ponovno napustio glazbenu scenu. Pridružio se bendu 2005. na njihovoj oproštajnoj turneji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare