Ne mijenjate donje rublje svaki dan? Ova gadna navika može dovesti do zdravstvenih problema

Lifestyle 21. sij 202407:25 1 komentar
Pexels/Ilustracija

Novi dan, novo donje rublje? Liječnica je upozorila da ako ne mijenjate donje rublje svaki dan to može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema.

Dok se većina ljudi slaže da odjevni predmeti kao što su traperice i kaputi zahtijevaju manje održavanja, ali kada su u pitanju gaćice najnormalnije ih je mijenjati svakodnevno, zar ne? Curry’s je nedavno ispitao više od 2000 stanovnika Ujedinjenog Kraljevstva o njihovim navikama mijenjanja donjeg rublja i pronašao neke uznemirujuće rezultate, piše The Mirror.

54 posto sudionika reklo je da peru donje rublje nakon svakog nošenja. Međutim, jedan od pet muškaraca priznao je da svoje pere tek nakon što ih je nosio cijeli tjedan. Što je još šokantnije, pet posto muškaraca reklo je da će donje rublje koristiti dva do tri tjedna prije nego što ga bace u pranje.

Većina žena (81 posto) reklo je da svakodnevno mijenja svoje gaćice, a njih devet posto priznalo je da ih nose tjedan dana.

Koliko često trebamo mijenjati donje rublje?

Dr. Jen Caudle, zdravstvena stručnjakinja, savjetovala je da svakodnevno mijenjate donje rublje iz zdravstvenih razloga, ali i iz higijenskih. “Svakodnevno mijenjanje donjeg rublja može potencijalno smanjiti rizik od zadržavanja vlage u vašem genitalnom području i razvoja bakterijskih gljivičnih infekcija i sličnih stvari”, rekla je Caudle i dodala da neredovito mijenjanje donjeg rublja povećava rizik od kožnih bolesti poput ekcema.

Međutim, stručnjaci tvrde da muškarci mogu nositi iste bokserice nekoliko dana bez opasnosti po svoje zdravlje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare