Nekoliko uobičajenih grešaka koje kvare miris vašeg parfema

Lifestyle 20. pro 202306:45 0 komentara
RossHelen editorial / Alamy / Alamy / Profimedia

Pronašli ste miris koji volite, ali kao da se ne zadržava na vašoj koži? Vjerojatno činite uobičajene greške u nanošenju parfema i njegovom čuvanju.

Stručnjaci savjetuju da prije primjene omiljenog parfema prvo za to pripremimo kožu tuširanjem kako bismo bili sigurni da smo uklonili tragove znoja ili ulja.

Kada je u pitanju nanošenje mirisa, postoji mnogo različitih tehnika na koje se ljudi oslanjaju. Od prskanja i hodanja kroz maglicu do trljanja zapešća. Međutim, ove tehnike nanošenja samo troše omiljeni miris ili mogu utjecati na njegovu kvalitetu.

Najbolji način da vaš miris bude postojan jest nanošenje na pulsne točke.

Ta mjesta uključuju zapešća, vrat, uši, pa čak i laktove ili koljena. Vaša je koža prirodno toplija na tim mjestima i kada toplina reagira s parfemom, on će se prirodno raspršiti tijekom određenog vremenskog razdoblja, pomažući da vaš miris dulje traje.

Iako je uobičajeno trljati zapešća nakon što ste se poprskali parfemom, stručnjaci savjetuju da se to ne čini. Trljanje zapešća nakon nanošenja mirisa jedan je od najgorih načina za kvarenje mirisa jer može uništiti kvalitetu parfema. Umjesto toga, poprskajte svoje pulsne točke i pustite da se parfem prirodno utopi u vašu kožu.

Pravilno čuvajte svoj parfem

Način na koji čuvate svoj parfem može utjecati na njegov miris i dugotrajnost na vašoj koži.

Izbjegavajte stavljati bočice parfema na prozorsku dasku ili u svijetlu toplu prostoriju jer izravna sunčeva svjetlost može utjecati na kvalitetu mirisa, kao i na njegovu dugotrajnost. Čak i ako je vašem parfemu istekao rok trajanja, mogli biste početi primjećivati da ne miriše kako treba, ili se odvojio ili zamutio, ako je bio nepravilno pohranjen.

Umjesto toga, stavite mirise na hladno i suho mjesto dalje od prozora i izvora topline.

Držite se roka trajanja

Kao i sve ostalo, i parfemi imaju rok trajanja. Miris parfema može s vremenom nestati ako ste ga neko vrijeme nosili. Životni vijek parfema obično traje od 2 do 10 godina. Kako biste izbjegli slab miris, svakako provjerite datum isteka ako ste ga neko vrijeme držali u ladici.

Ako želite da nešto traje cijeli dan, odaberite parfem unutar koncentracije eau de parfum. To će imati veću koncentraciju mirisnih sastojaka, a time i jaču izdržljivost na koži.

Alternativno, odaberite parfem s jakim osnovnim notama. Potražite mirise sa svježim gornjim notama, kao što je bergamot koji dobro funkcioniraju danju, ali imaju toplije ili drvenaste bazne note, kao što su sandalovina ili vanilija, kako bi ostao na vašoj koži do večeri.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!