Ove namirnice ne biste trebali držati u hladnjaku

Lifestyle 04. svi 202210:48 0 komentara
Altagracia Art / Alamy / Alamy / Profimedia / ilustracija

Ako mislite da će sve namirnice trajati duže i biti svježe ako ih čuvate u hladnjaku, trebali biste znati da to baš i nije tako. To se posebno odnosi na neke vrste voća.

Evo koje vrste voća ne biste trebali čuvati u hladnjaku.

Trešnje

U svakom komadu trešnje nalazi se velika koštica koja može apsorbirati hladnu temperaturu u hladnjaku. Zbog toga trešnje mogu biti oštećene hladnoćom iznutra, pa mogu biti čudnog okusa. Ako volite jesti hladne trešnje, ostavite ih da sazriju prvo na radnoj ploči, a zatim ih stavite u hladnjak na nekoliko minuta.

PROČITAJTE JOŠ

Breskve

Slična stvar kao i kod trešanja. Breskve su također osjetljive na temperaturu upravo zbog velikih koštica.

Nektarine

Nektatine ne biste trebali čuvati u hladnjaku jer mogu biti lošeg okusa zbog koštice osjetljive na temperaturu. Općenito, voće koje sadrži koštice ne biste trebali držati u hladnjaku.

Lubenica

Lubenica je pravo osvježenje i slastica kad je dobro ohlađena. No, lubenicu koja nije narezana ne biste trebali držati u hladnjaku jer to može uništiti antioksidanse koje sadrži. Tek nakon što narežete lubenicu na komade, možete je čuvati u hladnjaku.

Jagode i borovnice

Jagode imaju vrlo kratak rok trajanja i zato je dobro da ih konzumirate što prije. Hladiti ih danima u hladnjaku trebali biste izbjegavati ako želite iskoristiti sve antioksidanse koje ovo voće sadrži.

PROČITAJTE JOŠ

Isto vrijedi i za borovnice. Najbolje ih je konzumirati svježe. Naravno, sasvim je druga priča sa smrznutim borovnicama.

Jabuke

Jabuke ne biste trebali hladiti u hladnjaku zbog drugih svježih proizvoda. Na niskim temperaturama jabuke ispuštaju određenu vrstu plina koji može ubrzati sazrijevanje voća i povrća u blizini.

Banane

Stručnjaci kažu da nezrele banane puno bolje sazrijevaju na radnoj ploči. Njihovo hlađenje zapravo može usporiti cijeli proces. Također, zrele banane ne biste trebali držati u hladnjaku jer hladno i mračno okruženje unutar njega može ubrzati proces truljenja.

Naranče i limun

Ako naranču držite u hladnjaku, ona će izgubiti onaj svoj karakteristični okus, piše Healthybuilderz. Slično vrijedi i za limun. Puno bolje je držati agrume na radnoj ploči.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.