Zašto kralj Charles i princ William nisu javno čestitali rođendan princu Harryju

Ben Stansall / POOL / AFP

Princ Harry je u petak proslavio svoj 39. rođendan, a iako su mu stizale poruke prijatelja i obožavatelja iz cijelog svijeta, mnogi su primijetili da članovi njegove kraljevske obitelji nisu uputili čestitke.

Službeni društveni mediji kraljevske obitelji obično čestitaju rođendane aktivnim članovima kraljevske obitelji, poput princa i princeze od Walesa, no nedavno su potvrdili da više neće javno čestitati onima koji nisu visoko pozicionirani i aktivni članovi kraljevske obitelji.

Unatoč tome što mu nije stigla javna čestitka njegova oca, kralja Charlesa, i brata, princa Williama, princ Harry ima dan za pamćenje, iako je udaljen od svoje djece, princa Archieja i princeze Lilibet, piše Hello Magazine.

Kako Harry provodi rođendan?

Vojvoda i njegova supruga Meghan Markle prisustvuju sedmom danu Invictus igara u Düsseldorfu i dočekani su poklonima i čestitkama dok su rano stigli kako bi pratili odbojkašku utakmicu između Poljske i Njemačke.

Kada su zauzeli svoja mjesta na tribinama zajedno s ostalim gledateljima, Harryju su gromoglasno čestitali rođendan uz pjesmu “Sretan rođendan”, što je oduševilo Meghan, koja nije skidala osmijeh s lica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.