Znate li čemu služe svi nastavci za usisavač?

Lifestyle 22. tra 202421:47 0 komentara
Pixabay / Ilustracija

Vaš usisavač je višenamjenski alat za čišćenje. Zahvaljujući brojnim priloženim dodacima, možete ga koristiti za uklanjanje prljavštine, prašine i krhotina sa svega, od podova i madraca do lopatica stropnog ventilatora. Ali morate odabrati pravi alat za posao (i znati kako prilagoditi postavke usisavača za različite površine).

Produžni štap

Produžni štap je plastična ili metalna cijev koja se pričvršćuje između vašeg usisavača i odabranog alata, piše Lifehacker. Dodaje duljinu za usisavanje nedostupnih mjesta, kao što su lopatice ventilatora, rasvjetna tijela, uglovi stropa, okviri vrata…

Crijevo

Neki uspravni usisavači dolaze s plastičnim nastavkom za crijevo koji ima sličnu funkciju kao produžna cijev. Omogućuje vam da uđete na mjesta koja je teško dosegnuti, npr. ispod kreveta.

Četka za protok zraka

Četka za protok zraka samo je minijaturna verzija glavne glave vašeg usisavača – idealna za dosezanje manjih prostora kao i za čišćenje presvlaka (posebno ako vaš usisavač ne dolazi s nastavkom četke za presvlake).

Pixabay / Ilustracija

Četka za presvlake

Četka za presvlake izgleda slično četki za protok zraka, ali s čvršćim vlaknima. Usisava dlačice, prljavštinu i dlake, a također može biti učinkovi alatt za usisavanje vaših madraca i tepiha.

Vrh za čišćenje uskih prostora

Ovaj tanki nastavak usisava sve iz tijesnih ili uskih prostora: Oko rubova namještaja, ispod kućanskih aparata ili između jastuka na kauču. Možete ga koristiti i za usisavanje prašnjavih polica, kutova sjedala automobila i dovratnika.

Četka za prašinu

Okrugla četka za prašinu ima meke čekinje za nježno čišćenje osjetljivih mjesta, kao što su sjenila, ukrasi za prozore, ukrasni predmeti, noge stolova i stolica te namještaj koji se lako ogrebe. Ovaj alat također možete koristiti na podnim pločicama, prozorskim mrežama i spiralama hladnjaka.

Četka za pod

Neki usisavači sa spremnikom dolaze s dodatnim nastavkom posebno za uporabu na drvenim podovima. Ova lakša četka izgleda kao primarni nastavak. Ipak, trebali biste biti oprezni prilikom usisavanja tvrdog drva jer bi vaš dodatak mogao ostaviti ogrebotine na njemu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!