Pomoć s kuhinjskih polica: Grlo ne boli uz kajenski papar i ocat

Magazin 19. lis 202318:25 0 komentara
Unsplash/Ilustracija

Grlobolja može biti vrlo neugodna, bilo da je riječ o virusnoj ili bakterijskoj upali, no priroda za sve ima rješenje.

Fitoterapeutkinja Maja Žalac izdvojila je pet najvažnijih “kuhinjskih” sastojaka kojih se sjeti kad nekog od ukućana uhvati grlobolja. To su med, limun, češnjak, jabučni ocat i sol. Od biljaka su neizostavni kadulja, crni i bijeli sljez, komorač i majčina dušica. U prehranu svakako uključite nasjeckani češnjak te začine – kurkumu, đumbir i kajenski papar.

Otopinu za grgljanje, koju ćete u slučaju nadražena grla koristiti tri puta na dan, nakon obroka, napravite od 250 ml mlake vode, žličice praha kurkume i pola žličice morske soli, piše 24sata.

Kombinirati možete 250 ml mlakog čaja od kadulje i pola žličice soli, ili 250 ml mlakog čaja od kadulje te žličicu jabučnog octa i žličicu meda. Ako otopinu radite s kajenskim paprom, dodajte prstohvat na 250 ml mlake vode uz dodatak žlice limunova soka i žličice soli. Nakon grgljanja sadržaj je potrebno ispljunuti. Svi ti sastojci smiruju nadraženo tkivo, olakšavaju bol, djeluju antiseptički te pomažu liječiti upalu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!