Nakon intervjua s Oprom, popularnost Harryja i Meghan potonula u Britaniji

Showbiz 12. ožu 202115:59
meghan markle, princ harry
Ben STANSALL / AFP

Popularnost princa Harryja i njegove supruge Meghan u Britaniji je pala te nikad nije bila niža nakon njihova eksplozivnog intervjua s američkom voditeljicom Oprom Winfrey, prema rezultatima ankete u petak.

Tijekom intervjua koji je emitiran prošle nedjelje, Meghan je rekla da su njezine molbe za pomoć dok je bila suicidalna ignorirane te da je neimenovani član obitelji pitao koliko bi tamna mogla biti koža njihova sina Archieja.

VEZANE VIJESTI

U međuvremenu, Harry, unuk kraljice Elizabete, također se požalio na reakciju svoje obitelji kad se par odlučio povući sa službenih dužnosti.

Ispovijedni intervju gurnuo je 1000 godina staru monarhiju u najveću krizu ovog stoljeća, prema anketi YouGova.

U njoj se 48 posto od 1664 ispitanika izjasnilo da ima negativan stav prema Harryju nasuprot 45 posto koji su imali pozitivan stav, što je prvi put da je princ negativno ocijenjen i što je pad od 15 posto od prošlog tjedna.

U međuvremenu, samo su tri od deset osoba imale pozitivan stav o Meghan, a 58 posto izrazilo je negativan stav.

Velika je generacijska podijeljenost pa tak većina ispitanika između 18 i 24 godine imaju pozitivan stav prema Harryju i Meghan, a oni iznad 65 gaje negativne osjećaje prema njima.

Jedini drugi član obitelji čija je popularnost opala je Harryjev otac, nasljednik monarhije, princ Charles: 42 posto ispitanika imalo je negativno mišljenje o njemu, a 49 posto imalo je pozitivno mišljenje.

Međutim, pozitivan stav prema 94-godišnjoj kraljici izrazilo je 80 posto ispitanika.

Odvojena anketa, provedena djelomično prije nego što se intervju prikazao u Britaniji, pokazala je da se podrška prema monarhiji uvelike nije promijenila te da instituciju podupire 65 posto ispitanika, a 25 posto ispitanika želi izabranog šefa države.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.