Je li netko blokirao vaš broj telefona? Evo kako možete pokušati doznati

Magazin 17. lip 202411:42 0 komentara
žena s telefonom u rukama
Pixabay / Ilustracija

Osoba koju pokušavate dobiti ne javlja vam se na telefon? Moguće je da je blokirala vaš broj.

Evo kako možete otkriti je li to doista tako.

1. Ispod poslanih poruka nema potvrda o čitanju

Ako je netko blokirao vaš broj na svom telefonu s operativnim sustavima Android ili iOS, možete nastaviti slati mu poruke, ali njegov uređaj neće ih primiti. U tom slučaju inače uobičajena oznaka Read neće se pojaviti u porukama koje ste poslali, prenosi tportal.

Međutim potvrde o čitanju neće se pojaviti ako vi i vaš primatelj koristite različite uređaje. Naprimjer, u slučaju korisnika Applea, potvrde o čitanju rade samo za iMessage, Appleovu uslugu za razmjenu poruka. Ako ste korisnik iPhonea i šaljete SMS korisniku Androida putem aplikacije Messages, nećete primiti potvrdu čitanja čak i ako niste blokirani.

U slučaju da je primatelj prethodno koristio iPhone, ali je prešao na Android, vaša će iMessage poruka također biti poslana kao tekstualna.

Također, imajte na umu to da je vaš primatelj možda odlučio onemogućiti potvrde čitanja za sve. Zbog toga nećete vidjeti potvrdu čitanja čak i ako ju je pročitao.

2. Brzo ste preusmjereni na govornu poštu

Ako vaš poziv biva preusmjeren na govornu poštu vrlo brzo nakon što počnete zvati, to može biti znak da ste blokirani.

Ne žurite sa zaključcima – možda je u pitanju samo loš signal ili isključeni uređaj. Ali ako se redovno događa, izgledi da ste blokirani prilično su veliki.

3. Osoba prima pozive s drugih telefonskih brojeva

Probajte nazvati tu osobu s drugog broja. Za to možete koristiti telefon nekog koga poznajete ili pokušati sakriti svoj broj. Ako se javi, gotovo sigurno ste blokirani.

4. Možda koristi način rada Do Not Disturb ili nešto slično?

Moguće je da nije riječ o blokadi, već korištenju načina rada koji blokira pozive, poruke i obavijesti radi bolje koncentracije na posao ili odmora bez digitalnog uznemiravanja.

Moglo bi pomoći to da ponovite poziv nakon tri minute jer je tako moguće zaobići spomenute načine rada.

Također, ako ih netko koristi, sve poruke koje ste poslali trebale bi u nekom trenutku biti označene kao isporučene u slučaju da niste blokirani, piše Make Use Of.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!