Problem s DORH-om je povjerenje

N1 Komentar 07. velj 202308:35
N1

Donosimo jutarnju analizu naše Mile Moralić.

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek dolazi danas u Saboru kako bi na Odboru za pravosuđe odgovarala na pitanja o aferi AP i Hvala ti puno, odnosno porukama koje su iscurile iz krakova afere Rimac.

Dok se u jednom dijelu poruka spominje AP kojem se određene stvari prinose znanju, u drugom dijelu riječ je o visokopozicioniranim HDZ-ovcima i porukama bivšem šefu Hrvatskih šuma, a koje upućuju na sređivanje zaposlenja poznanicima ili poslova određenim tvrtkama.

Sve ovo za za oporbu je dokaz da je Andrej Plenković znao dosta toga o spornim poslovima Josipe Rimac i Gabrijele Žalac, kao i da HDZ zarobljenima drži javne tvrtke i institucije, koje su od vrha do dna premrežene stranačkim ljudima i klijentelističkim interesima. Za vladajuće pak riječ je o namještenim, konstruiranim optužbama isfrustrirane oporbe, a za Andreja Plenkovića prvo je bilo riječ o netemi da bi to na koncu postala iscrpljena tema. Evo što je rekao sinoć:

A što ova priča znači za DORH čut ćemo danas od Zlate Hrvoj Šipek. Po izbijanju afere priopćili su da su izuzeti milijuni poruka s mobitela Josipe Rimac, da istraga nije završena i da izvidi traju. Jedini problem s tim je povjerenje u DORH jer za osnovnu sumnjičavost dovoljno se sjetiti da su predmet Žalac držali u ladici dok slučaj nije preuzelo europsko tužiteljstvo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar