Ako samo prolazite kroz Sloveniju, do kraja kolovoza ne trebate covid potvrdu

Regija 20. kol 202117:09
Josip Regovic/PIXSELL

Putnici u tranzitu kroz Sloveniju i dalje neće morati na granici dokazivati svoj covid status do 29. kolovoza, priopćila je u petak slovenska vlada nakon što je promijenila svoju odluku po kojoj bi morali na granici pokazati potvrdu da su cijepljeni protiv covida-19, da su ga preboljeli ili su negativno testirani.

Ova odluka na snazi je do 29. kolovoza, objavila je vlada u Ljubljani u petak.

Do tada za putnike u tranzitu i dalje vrijedi izuzeće po kojemu ne moraju na granici dokazivati svoj covid status ako u najkraćem roku, a ne duže od 12 sati, izađu iz Slovenije.

Prema ranijoj odluci koja je objavljena prošle subote, a trebala je stupiti na snagu 23. kolovoza, putnici u tranzitu više nisu bili izuzeti od odluke o obveznoj karanteni ako ne posjeduje potvrdu o cijepljenju, da su bolest preboljeli ili negativni test (tzv. PCT uvjet).

PCT i dalje ostaje uvjet za ulazak u Sloveniju, a uz putnike u tranzitu izuzeće od toga pravila su i djelatnici u međunarodnom prijevozu, prekogranični radnici, vlasnici zemlje i nekretnina u pograničnom području te djeca mlađa od 15 godina uz pratnju roditelja ili skrbnika.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.