Napadnut promatrač na izbornom mjestu u Zemunu

Regija 03. tra 202216:39
Izvor: N1 / ilustracija

Organizacija Ne davimo Beograd priopćila je da je promatrač koalicije MORAMO i Ne davimo Beograd, na izbornom mjestu 75 u Zemunu, Đorđe Trajković, napadnut "nakon što je otkrio i snimio stranačke aktiviste SNS-a koji koristeći paralelnu izbornu listu idu od vrata do vrata i zovu ljude na glasanje".

“Naime, u vrijeme izlaska na teren, u zgradi u kojoj je trebalo kontrolirati glasanje, Trajković je primijetio stranačke aktiviste SNS-a koji su koristili paralelni birački popis i od vrata do vrata pozivali ljude na glasanje. Trajković je napadnut prvo od strane Gorana Jakimova, jednog od članova izborne komisije, sa strane SNS-a, a zatim i od batinaša koje je pozvao i koji su Trajkoviću oteli telefon i obrisali video. Na sreću, Trajković ga je uspio odmah poslati našem stožeru. Napad je prijavljen policiji i protiv napadača ćemo podnijeti kaznene prijave”, stoji u priopćenju.

Fizički napadi i pritisci na promatrače i aktiviste oporbenih organizacija pokazuju da je režim u strahu od gubitka vlasti u Beogradu, zaključuje se u priopćenju.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo na OVOM LINKU.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.