VIDEO / Dramatični Vučić na glasanju u UN-u gniječio i ljubio srpsku zastavu

Regija 24. svi 202410:14 0 komentara
REUTERS/Eduardo Munoz

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nije dobro prihvatio izglasavanje Opće skupštine Ujedinjenih naroda, koja je u četvrtak usvajanjem rezolucije priznala srpski genocid počinjen u Srebrenici.

Opća skupština Ujedinjenih naroda prihvatila je rezoluciju o genocidu u Srebrenici. Rezolucija je izglasana s 84 glasa za, 19 zemalja je bilo protiv, a suzdržanih 68.

Rezolucija osuđuje poricanje genocida kao povijesnog događaja te veličanje onih koje su međunarodni kazneni sudovi osudili za ratne zločine.

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić prisustvovao je sjednici kada su objavljeni rezultati, a ubrzo su se na društvenim mrežama pojavili videi koji prikazuju dramatičnog Vučića koji je napravilo popriličnu predstavu tijekom objave.

Na snimkama se vidi kako dramatični Vučić patetično u rukama drži srpsku zastavu, u jednom trenutku je počinje gnječiti, zatim se počinje njome tapšati po ustima i čelu te ju ljubiti.

Taj video izazvao je brojne rekacije i komentare na društvenim mrežama.

“I Oscara dobiva – Aleksandar Vučić!”, samo je jedan od komentara na mrežama.

Nakon izglasavanja omotao se u srpsku zastavu i zahvalio onima koji su glasali protiv i koji nisu glasali za Rezoluciju, prenosi Dnevnik.hr.

“Rezolucija će izazvati podjele, ne samo u našoj regiji, već i u UN-u. Ponosan na svoju Srbiju”, rekao je Vučić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!