Vučić: Događaju se tektonske promjene na Kosovu, moramo biti odgovorni

Regija 06. stu 202222:44 0 komentara
Ludovic MARIN / AFP

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da "ovo nije ni prvi ni posljednji put da se Srbija napada po pitanju Kosova" i da je važno da se sada ponaša "ozbiljno i odgovorno".

Svakako je riječ o velikim političkim, gotovo tektonskim promjenama, istaknuo je Vučić u intervjuu televiziji Pink, uz ocjenu da je odluka Srba da napuste institucije Kosova povijesna.

VEZANE VIJESTI

Istaknuo je da su besmislene priče da su oni to napravili po naredbi Beograda i da oni koji to govore ne žele sagledati što Srbi žele i s kakvim problemima se suočavaju.

Vučić je rekao i da je u noći između 29. i 30. lipnja spriječio „nezapamćeno krvoproliće“ na sjeveru Kosova, jer su Srbi podigli barikade, a pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije dobili nalog da ih sruše.

Vučić je rekao da su izvjesni Milan i on slali poruke Srbima na sjeveru i pripadnicima Kfora, koje su molili da uđu na sjever.

Nakon 11 sati teških razgovora Srbi sa sjevera su mi rekli „zato što ti moliš, maknut ćemo barikade“, istaknuo je Vučić, uz konstataciju da „ludilu u Prištini nema kraja“, a da sve to podržavaju dvije velike sile.

Nema „koraka B“

Predsjednik Srbije izjavio je i da će do smirivanja situacije na Kosovu doći „ako Amerikanci budu fer i korektni, pa da Kfor i Euleks obavljaju policijske poslove na sjeveru“.

Ako Albanci krenu to obavljati, bojim se da to vodi u katastrofu, istaknuo je Vučić.

On je upozorio da za Srbiju i Srbe na Kosovu nema „koraka B“, dodavši da ih je molio da suci i tužitelji ne napuštaju odmah kosovske institucije, ali da „o razlozima ne bi sada govorio“.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.