Australski ministar odgodio odluku o Đokoviću zbog nove dokumentacije

Sport Klub 12. sij 202208:16 > 08:30 0 komentara
Richard A. Brooks / AFP / Ilustracija

Iako je Novak Đoković danas trebao saznati hoće li mu biti dopušten ostanak u Australiji ili će biti deportiran, čini se da će odluka biti donesena tek u četvrtak.

Ministar imigracije Alex Hawke danas je trebao donijeti konačnu odluku o “slučaju Đoković”, koja ima zakonsku snagu rušenja ranije sudske presude, ali kako su odvjetnici najboljeg tenisača svijeta predali nove informacije i dokaze, slučaj će se dodatno oduljiti. Takva je potvrda ujedno stigla iz ureda Ministarstva imigracije.

“Nedavno su odvjetnici gospodina Đokovića predočili dodatnu dokumentaciju koja bi mogla biti važna zbog mogućeg otkazivanja njegove vize. Naravno, to će utjecati na vremenski okvir donošenja odluke”, poručili su iz ureda ministra imigracije.

Hawke je jedini čovjek odgovoran za konačnu odluku o Đokoviću, bez obzira na to što odluči sud. Ostala ministarstva australske vlade neće se miješati u situaciju.

“Nisam razgovarala s Alexom na ovu temu niti namjeravam. Nećemo se miješati, nego ćemo podržati njegovu odluku”, rekla je ministrica unutarnjih poslova Karen Andrews.

Đoković je rekao svoje. Više neće ništa komentirati

U međuvremenu se oglasio i sam Đoković podužim priopćenjem objavljenim na Instagramu, u kojem je objasnio vremenski tijek od sumnje na zarazu preko testiranja do dobivanja pozitivnog rezultata te rekao da nijedno javno pojavljivanje u tom razdoblju nije odradio dok je bio svjestan da ima koronavirus, osim tijekom odavno dogovorenog intervjua za francuski L’Equipe.

“Iz poštovanja prema australskoj vladi i sudskom procesu više neću ništa komentirati. Čast je i privilegija igrati na Australian Openu, a ja samo želim priliku da se natječem protiv najboljih svjetskih tenisača pred jednom od najboljih publika na svijetu”, napisao je Đoković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.