NBA: Golden State deklasirao Houston

Košarka 24. svi 201508:43 > 08:43
Getty Images Sport, Andy Lyons

Košarkaši Golden State pobijedili su jutros Houston sa 115:80 (30:18, 32:19, 30:24, 23:19) i poveli sa 3:0 u finalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige u kojoj se igra do četiri pobjede.

Sve dileme oko pobjednika jutarnjeg dvoboja u Houstonu riješene su već do poluvremena na koje je GS otišao sa “viškom” od 25 poena (62:37).

Momčad iz Oaklanda sada nedostaje još samo jedna pobjeda kako bi potvrdili titulu prvaka Konferencije i, u isto vrijeme, plasirali se u veliko finale play-off NBA lige u kojem će za protivnika imati prvaka Istoka.

Do novog trijumfa protiv Houstona “ratnike” je opet predvodio Stephen Curry. Najbolji igrač ligaškog dijela prvenstva (MVP) održao je šuterski sat u Toyota centru ubacivši suparniku 40 koševa, od čega čak sedam “trica” iz svega devet pokušaja. Od deset slobodnih bacanja pogodio je devet, a najslabiji postotak imao je u šutu za dva poena u kojem je bio precizan pet puta iz deset pokušaja.

Gotovo savršeno izdanje Curry je oplemenio sa sedam skokova i pet asistencija.

Rano dobiven meč protiv Houstona omogućio je Steve Kerru, treneru “ratnika” da u igru ubaci svih 13 igrača koliko ih je bilo u protokolu. Samo trojica od njih se nisu upisali u listu strijelaca, a uz Currya zapažene role imali su Klay Thompson, Draymond Green i Endrew Bogut.

U poraženom timu najefikasniji je bio Harden sa 17 koševa, ali je najveći indeks imao Dwight Howard koji je, uz 14 poena imao i 14 uhvaćenih lopti.

Sljedeća utakmica, ponovo u Houstonu, igrat će se u noći između ponedjeljka i utorka.