Plivačica se onesvijestila u bazenu, spasila je trenerica

Ostali sportovi 23. lip 202209:08 > 09:09
Izvor: Oli SCARFF / AFP

Jedna američka predstavnica u umjetničkom plivanju Anita Alvarez se onesvijestila za vrijeme natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti i spasila ju je trenerica koja je uskočila u bazen.

Anita Alvarez je potonula na dno bazena nakon svoje izvedbe u finalu umjetničkog plivanja, a trenerica Andrea Fuentes je uskočila u bazen kako bi se spasila.

“Jako smo se uplašili. Morala sam uskočiti jer spasioci to nisu učinili”, izjavila je Fuentes.

Fuentes, odjevena u majicu i kratke hlačice, zaronila je do dna i izvukla Alvarez na površinu prije nego su joj pomogli da onesviještenu plivačicu izvade uz rub bazena.

“Bojala sam se jer sam vidjela da ne diše, ali sada je dobro”, dodala je američka trenerica. Plivačica je nakon toga odvezena u bolnicu.

Oli SCARFF / AFP

Četverostruka osvajačica olimpijske medalje Fuentes je objasnila da je njena plivačica izgubila svijest zbog napora za vrijeme nastupa.

“Samo je imala vodu u plućima. Jednom kada je počela disati sve je bilo u redu”, dodala je, kazavši kako će se Alvarez odmarati u četvrtak a u petak bi trebala nastupiti u ekipnom natjecanju, ako joj je liječnici dopuste.

Za 25-godišnju Alvarez ovo je treće svjetsko prvenstvo, a već se događalo da izgubi svijest na natjecanju i to u kvalifikacijama za OI prošle godine u Barceloni.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.