Premijerka Srbije o Đokoviću: Ne znam kad je vidio rezultate testa

Sport Klub 12. sij 202211:24 > 11:37 2 komentara
Ana Brnabić
N1

Premijerka Srbije Ana Brnabić komentirala je slučaj Novaka Đokovića. Osvrnula se i na njegov pozitvni test na covid iz prosinca, navodeći da ne zna kad je srpski tenisač pogledao rezultate.

“Ne znam kad je dobio rezultate testa, kad je pogledao rezultate, kad je imao informaciju da je pozitivan. Samo znam da je taj datum 16. prosinac, a kada je dobio i pogledao, to ne znam i to su neke stvari oko kojih se treba izjasniti Novakov tim. Mi ćemo tim baviti, mislim da će se svi tim baviti”, kazala je Brnabić.

Premijerka Srbije navela je da se istraga u Australiji provodi transparentno, no ističe da možda nije bilo korektno da se javno objavi medicinska dokumentacija Novaka Đokovića.

VEZANA VIJEST

“Prilično su transparentni, objavili su i dio Novakove medicinske dokumentacije za koju nisam sigurna da je bilo korektno da se objavljuje jer nije korektno da se objavljuje bilo čija medicinska dokumentacija osim ako nisu imali eksplicitan Novakov pristanak”, poručila je premijerka.

Prema objavljenoj dokumentaciji, Novak Đoković je 16. prosinca bio pozitivan na covid, no 17. prosinca sudjelovao je na teniskom događaju gdje je djeci dijelio priznanja, a dan kasnije je dao intervju za novine L’Equipe. Brnabić se osvrnula na pravila izolacije i poručila da je zakon jednak za sve.

“Mislim da je važno da u Srbiji znaju da su zakoni jednaki za sve i da svakako nitko ne smije prekršiti pravila izolacije jer se onda ugrožava zdravlje drugih ljudi. Mi volimo Novaka, zahvalni smo za sve što radi i što je uradio za Srbiju, ali postoje neki standardi koji su isti za sve. U tom smislu mislim da neće biti potrebe da mi postavljamo dodatna pitanja te da ćemo sve informacije dobiti iz same istrage iz Australije”, rekla je Brnabić i dodala:

“Ako je znao, onda je to jasno kršenje pravila, a kakve su sankcije – to će morati pogledati relevantne institucije.”

Tijek događaja pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.