Đokovićeva obitelj: Ovo je njegova najveća pobjeda u karijeri

Sport Klub 10. sij 202212:26 > 14:421 komentar
Nova.rs

Obitelj Novaka Đokovića održala je konferenciju za medije na kojoj su komentirali situaciju u kojoj se našao prvi tenisač svijeta. Podsjetimo, Savezni Federalni okružni sud u Australiji presudio je u korist Novaka Đokovića i odbio je zahtjev za poništavanje vize. No, australski ministar za imigraciju Alex Hawke razmatra hoće li najboljem svjetskom tenisaču Novaku Đokoviću ponovo ukinuti vizu nakon što je savezni sud prethodno poništio tu odluku, izjavio je glasnogovornik ministarstva imigracija. Obitelj Novaka Đokovića poručila je da je ovo Novakova najveća pobjeda u karijeri.

“Novak je na slobodi”

Nakon odluke suda, otac najboljeg srpskog tenisača Srđan Đoković najavio je konferenciju za medije.

“Mislim da je razlog pravi da proslavimo pobjedu našeg Noleta”, započeo je Srđan Đoković.

VEZANE VIJESTI

Riječ je preuzeo Đorđe Đoković, mlađi brat Novaka Đokovića.

“Vrlo smo emotivni. Teško je braniti Novaka, a da tim putem ne uvrijedimo nikoga. Bili smo borci za pravdu i istinu, sve što je u našoj moći smo uradili da ispratimo protokole”, kazao je i zahvalio se sucu Kellyiju koji je presudio u korist Novaka Đokovića.

“Uspješno je završeno i Novak je na slobodi. Otišao je u Australiju da se, prije svega, bavi tenisom. Otišao je s najboljim namjerama. Dobio je medicinsko izuzeće, epilog svega ostalog smo saznali danas. Novak je prije svega sportaš, bavi se tenisom i sve što podrava u životu jest da se bavi svojim idealima”, poručio je i dodao da se Novak uvijek zalagao “za slobodu izbora” te da nikad nije trpio nepravdu.

“Novak nije učinio ništa što se kosi s njihovim zakonima”

Kaže da je sretan što postoji pravni sustav te što se tako mogu boriti za istinu. Riječ je preuzeka majka Dijana Đoković.

“Nije učinio ništa što se kosi s njihovim zakonima, a opet je trpio takvu torturu. Naravno da je ustao protiv sustava i vlade”, rekla je.

“Nikad dosad se nismo suočavali s ovakvom situacijom, ova je situacija za nas jako teška. Trudili smo se da se borimo za njega”, dodala je Dijana.

VEZANE VIJESTI

“Ovo je njegova najveća pobjeda u karijeri”, dodala je.

Srđan Đoković se zahvalio ljudima iz cijelog svijeta mkoji su podržali Novaka i koji se bore za slobvodu izražavanja mišljenja i govora.

“Oduzeli su mu sva prava, pokušali su ga natjerati da potpiše da se odriče vize da bi ga mogli deportirati u Srbiju. On to nije htio potpisati jer ničim nije doprinio da se od njega to traži. Nisu mu dali ni kontatkt s prijateljima, timom, odvjetnicima… Čak su mu i telefon oduzeli”, ispričao je Srđan Đoković, ponavljajući da je ovo velika pobjeda.

“On je samo htio doći i igrati tenis”

“On je samo htio doći i igrati tenis i to pravo su mu pokušali oduzeti”, dodao je, navodeći da je pravda pobijedila pa u tom nisu uspjeli.

Rekao je da su brojni tenisači podržali Novaka, pa čak i oni koji mu ranije nisu bili naklonjeni, poput Nicka Kyrgiosa.

“Nemamo ništa protiv naroda Australije, protiv naroda bilo koje zemlje u svijetu. On ima ozbiljnu podršku običnog naroda, uvijek je pomagao. To je Novak, to je srce svjetsko, ne srpsko, taj dečko je oličenje dobrote i svega ljudskog što jedno biće može sadržavati”, rekao je Novakov otac, dodajući da će Novak dati sve od sebe da osvoji Australian Open.

“Slavimo pobjedu, slavimo Novaka!”

“Novak nikad nije kršio zakon, niti će”

“Novak je oslobođen od svih optužbi koje su bile podnesene od strane vlade Australije. Sudac Kelly je oslobodio Novaka. Novak je najčistiji na svijetu, otišao je tamo kao tenisač i da se bori za još jednu titulu”, dodao je Đorđe Đoković.

“Siguran sam da svi službenici postupaju kako je to zakob propisao. Novak nikad nije kršio zakon, niti će. Postupit će onako kako to pravni sustav nalaže”, dodao je.

“Borit ćemo se za istinu i pravdu, borit ćemo se za njega u svakom smislu”, rekao je Novakov mlađi brat. “Volimo Australiju, i dalje ćemo se vraćati jer volimo tu zemlju”, rekao je Đorđe i zahvalio se svima koji su podržali Novaka Đokovića.

“Sad je u Melbourneu na terenu, vježba”, rekao je Đorđe i dodao da se Novak neće uključiti u obraćanje te da je ranija informacija o tome pogrešna.

“Nisu svjesni što su napravili, Novak je sad još jači. Osvojit će još 10 Grand Slamova”, poručio je Srđan đoković.

Tijek događaja pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar