Stručnjak objasnio što sada čeka Đokovića: “Vlada je mahala bijelom zastavom”

Sport Klub 10. sij 202213:48 > 15:06
Richard Milnes / Shutterstock Editorial / Profimedia / ilustracija

Savezni Federalni okružni sud u Australiji presudio je u korist Novaka Đokovića i odbio je zahtjev za poništavanje vize. No, australski ministar za imigraciju Alex Hawke razmatra hoće li najboljem svjetskom tenisaču Novaku Đokoviću ponovo ukinuti vizu nakon što je savezni sud prethodno poništio tu odluku.

David Prince, stručnjak za zakon o imigraciji, rekao je za Sky News kako vjeruje da će ova akcija biti “daleko teža” sada kada je Đoković pobijedio na sudu.

“Pobijedio je u ovom krugu sudskog spora, odluka o ukidanju njegove vize je poništena. Bio je to nevjerojatan dan na sudu”, kazao je Prince.

Dodaje da preostaje odluka ministra za imigracije. “On ima ovlasti prema vrlo posebnom odjeljku našeg zakona o migracijama da intervenira i ukine Đokoviću vizu u svakom slučaju.”

“To je intenzivna politička moć, u konačnici dizajnirana da zaštiti australsku javnost. To je vrlo rijetka moć, ali ipak postoji”, navodi Prince.

Istaknuo je da je današanje ročište imalo “vrlo neobičan ishod” te da je australska vlada zapravo “mahala bijelom zastavom”.

“Bio je to doista izvanredan i neobičan obrat događaja”, zaključio je Prince.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar