Novinar L’Equipea opisao kako je izgledao intervju s Đokovićem

Tenis 12. sij 202212:51 > 13:35 0 komentara
Paul CROCK / AFP

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković 18. prosinca je u Beogradu razgovarao sa novinarom "L'Equipea" Franckom Ramellom, a u priopćenju je naglasio da je napravio grešku jer je u tom trenutku znao da je pozitivan na koronavirus.

Francuzi su intervjuirali Đokovića dva dana nakon što je bio pozitivan na testu na covid-19, a sada su iznijeli detalje što se sve događalo tog dana u glavnom gradu Srbije.

Ramella je naglasio da je imao instrukcije da Novaku ne postavlja pitanja o cijepljenju i planovima o Australian Openu. Intervju je trajao pola sata.

“Tema je osjetljiva, ako i dalje sumnjate u nju. Ne dovodi se u pitanje razmatra li da se testira. I ako da, kakav je bio rezultat”, istaknuo je Ramella, koji je u TC Novak došao Đokoviću uručiti nagradu za najboljeg u 2021. godine.

Dalje navodi da je tri tjedna kasnije saznao da je srpski tenisač imao pozitivan test, kao i da je Đoković pozirao i vrištao tijekom fotografiranja s trofejom bez maske, ali i da je pokrio lice tijekom intervjua.

“Kada su ga zamolili da skine masku da bismo napravili nekoliko fotografija, Novak je odbio,” ističe Ramella, koji je prije puta u Australiju napravio PCR test koji je bio negativan.

Podsjetimo, Đoković je u Australiju stigao prošli tjedan na osnovu medicinskog izuzeća jer nije cijepljen protiv covida, a viza mu je odmah po dolasku u Melbourne poništena. Kao razlog je navedeno da to što je preležao covid nije dovoljan temelj za vizu, zbog čega je pet dana proveo u smještaju namijenjenom za azilante.

Prvi reket svijeta je u ponedjeljak pobijedio na sudu, koji mu je odobrio vizu, ali i dalje postoji mogućnost da ministar za imigracije Alex Hawke donese odluku suprotnu tome i deportira ga. Otkako je izašao na slobodu, Đoković je počeo s treninzima u Melbourneu u nadi da će moći pokušati osvojiti 10. titulu na Australian Openu, koji počinje u četvrtak.

Nakon odluke suda da mu dozvoli boravak u Australiji svi dokumenti koji se tiču njegovih pozitivnih i negativnih testova, kao i formulara za vizu, postali su javno dostupni, a u njima je bilo mnogo konfuznih informacija. One su bile u vezi s time kad je točno bio pozitivan, kako je bio u javnosti usprkos tome, gdje je točno boravio od tada do dolaska u Australiju, a u svom se priopćenju osvrnuo na sve to.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!