Đoković ide u pritvor, oglasio se Vučić

Sport Klub 14. sij 202208:09 > 20:49 5 komentara
Novak Đoković
REUTERS/Loren Elliott/File Photo

Australski ministar za imigracije Alex Hawke iskoristio je svoje diskrecijsko prava i poništio vizu najboljem tenisaču svijeta Novaku Đokoviću. Ipak, ovime drama oko Đokovićevog boravka u Australiji nije okončana. Njegov pravni tim priprema žalbu na ovu odluku.

Đoković će u 22 sata po našem vremenu biti na razgovoru s imigracijskim službenicima, a nakon toga bi mogao biti u pritvoru u uredu odvjetnika do nedjelje kada bi o slučaju trebao odlučivati Savezni sud Australije.

VEZANE VIJESTI

Podsjetimo, australske vlasti već su jednom oduzele vizu tenisaču. Po slijetanju u Melbourne Đoković je sedam sati proveo u zračnoj luci, a nakon toga oduzeta mu je prethodno izdana viza i svjetski broj jedan poslan je u imigracijski pritvor u hotel Park.

Razlog cijele situacije u kojoj se tenisač našao je njegovo izuzeće od cijepljenja koje australske vlasti ne priznaju. Đoković je, prema dokumentima koje su njegovi odvjetnici dostavili sudu, covid prebolio u prosincu prošle godine.

Sudac Anthony Kelly odlučio je potom da su australske vlasti pogriješile i tenisaču vratio vizu. Đoković je nakon toga počeo trenirati, a organizatori su ga ubacili i u ždrijeb turnira na kojemu je deveterostruki osvajač u prvom kolu trebao zaigrati protiv svog sunarodnjaka Miomira Kecmanovića.

Tijek događaja

20:43 Srpski dužnosnik: Đokovićev dokument o testiranju je apsolutno ispravan

Dokumenti koje su državna tijela Srbije izdali Novaku Đokoviću da je bio pozitivan na koronavirus su apsolutno ispravni, rekao je novinarima član srpskog Kriznog stožera za suzbijanje zaraze Zoran Gojković.

Kazao je kako bi mogao biti kazneno odgovoran ako govori o medicinskoj dokumentaciji koja je privatno vlasništvo.

“Nakon pojavljivanja dokumentacije u javnosti, mi smo analizirali taj dokument”, rekao je Gojković, naglašavajući da je potvrda s testiranja 16. prosinca “apsolutno ispravan dokument izdan od nadležnog državnog tijela”.

“Za nas je ta priča apsolutno jasna. Novak Đoković je imao validan dokument da je bio pozitivan na koronavirus”, rekao je Gojković.

Više čitajte OVDJE.

18:00 Vučić dao podršku Đokoviću

Predsjednik Srbije  Aleksandar Vučić objavio je video u kojem je izrazio podršku Đokoviću.

“Suočeni smo s mnogo problema i s brojnim pritiscima u regiji te iz dijela svijeta. No, našem narodu nikad nisu uspjeli oduzeti ponos, srce i dostojanstvo. To govorim zbog svega što se događa u Melbourneu. Napadi i pritisci na Đokovića, na Srbina dosegnuli su prevelike razmjere da se ne bih javio. Vjerojatno ne bih rekao ni riječ da se nakon ponovnog oduzimanja vize Novaku Đokoviću nije javio australski premijer Scott Morrison. On je rekao da je zadovoljan i da pozdravlja tu odluku. Začuđen sam da organi vlasti mogu donijeti takve odluke iznad odluke suda. Zamislite kako bi to kod nas izgledalo? Puno važnije je moralno pitanje. Ako ste Đokoviću željeli zabraniti da deseti put osvoji taj turnir, zašto to niste napravili odmah? Zašto ga maltretirate i iživljavate se, ne samo nad njim i njegovom obitelji, nego cijelom jednom nacijom? Je li to potrebno da dobijete izbore? Evo, pojavio se jedan predsjednik iz jedne male zemlje koji to smije reći premijeru jedne velike zemlje. Mi ćemo se boriti za Novaka Đokovića i to što ćete ga maltretirati dan, dva ili pet neće promijeniti naš stav o Đokoviću. Možete pisati stotine najgorih tekstova o njemu, ali on će ostati najveći tenisač svih vremena i on će uvijek biti u našim srcima. A vi, koji mislite da iživljavanjem nešto postižete, nikada nećete prići ne Novaku Đokoviću već bilo kojem običnom čovjeku i vašeg i našeg naroda. Srbija će biti uz Đokovića i znat će vam odgovoriti ponašajući se puno ljepše nego što se vi ponašate prema njemu. Živjela Srbija, Novače, mi smo uz tebe”, rekao je Vučić.

16:15 Slučaj Đoković škakljivo političko pitanje za premijera Australije?

Premda se Novak Đoković javno usprotivio obaveznom cijepljenju protiv covida-19, općenito nije izražavao protivljenje cijepljenju, a njegovi odvjetnici su odluku ministra za imigracije Alexa Hawkea nazvali “očito iracionalnom”.

Njegov pravni tim također ističe da je Hawke u svom obrazloženju naveo da bi ostanak Đokovića potaknuo otpore cijepljenju. Njegov slučaj raspirio je globalnu raspravu o pravima necijepljenih i postala škakljivo političko pitanje za premijera Scotta Morrisona kojeg u svibnju očekuju izbori.

Više pročitajte OVDJE.

15:40 Ponovno preokret! Saslušanje već u subotu

Ponovno preokret! Cijeli postupak je prebačen na Savezni sud, a umjesto suca Kellyja slučaj će voditi David John O’Callaghan. Saslušanje pred njim je zakazano za 00:15 prema srednjoeuropskom vremenu.

Umjesto u nedjelju u 9 ujutro, prvo saslušanje na Saveznom sudu kojim će predsjedati David John O’Callaghan, prebačeno je na subotnjih 10.15 sati, odnosno noćas u 00.15 po našem vremenu.

Savezni je sud najavio i video livestream suđenja.

14:30 Što je Đoković mogao napraviti drugačije?

Mnogo toga, ako je suditi po tekstu Guardianovog novinara Paula Karpa.

Na pitanje suca Anthonyja Kellyja: ‘Što je još mogao napraviti?’, da se lako odgovoriti.

“Cijepiti se, izolirati se dok je čekao rezultate PCR testiranja umjesto da organizira događaj na kojemu su bila prisutna i djeca (čak i ako je istina ono što Đoković tvrdi, da se osjećao dobro i da je brzi test bio negativan), ostati u izolaciji kad je saznao da je pozitivan umjesto da ide odraditi intervju i fotografiranje. Mogao je i ispuniti formular ispravno”, piše Paul Karp za Guardian.

Više čitajte OVDJE.

13:16 Ako pobijedi na sudu, Đoković će prvi meč igrati u ponedjeljak

Australian Open objavio je da će se prvo kolo igrati u ponedjeljak. Ako dobije još jednu pravnu bitku i dobije dopuštenje za nastup na turniru, Đoković će u ponedjeljak igrati protiv svog sunarodnjaka Miomira Kecmanovića.

13:12 Završeno saslušanje

Usvojen je zahtjev Đokovićevog odvjetnika, bit će u pritvoru na nepoznatoj lokaciji. Sudac je odlučio da nema deportacije dok se sudski postupak ne okonča. Time je završeno ovo saslušanje.

12:55 PAUZA

Sudac Kelly je rekao da će saslušanje biti pauzirano na pet minuta da bi se sve strane dogovorile oko detalje. U suprotnom, sudac Kelly će sam donijeti odluku.

12:50 Sigurnosni problemi i medijski cirkus

Đokovićev odvjetnik izrazio je zabrinutost oko mogućih sigurnosnih problema i medijskog cirkusa s obzirom na to da je javno objavljena lokacija na kojoj će se održati razgovor u 8 sati po lokalnom vremenu, odnosno 22 sata po našem vremenu.

12:49 Ključne odluke

Sudac Kelly iznosi ključne odluke:

1. Nema pritvora prije odlaska na razgovor s imigracijskim službenicima.

2. Nakon toga Đoković će biti u uredu odvjetnika od 10 sati do 14 sati po lokalnom vremenu gdje će biti pod nadzorom dvojice službenika granične policije.

3. Đoković može biti u pritvoru od 9 sati ujutro u nedjelju i taj pritvor će biti realiziran tako što će Đoković biti u uredu odvjetnika gdje će biti pod nadzorom dvojice službenika granične policije.

4. Postupak će biti prebačen na Savezni sud Australije.

Sudac Kelly traži da se Đoković ne deportira do odluke.

12:43 Nastavljeno saslušanje

Pauza je završena i sudac Kelly nastavlja ročište.

12:40 Troicki: Nečuveno je ponašanje ATP-a u cijeloj ovoj situaciji

Viktor Troicki, kapetan Davis Cup reprezentacije Srbije i jedan od najbližih prijatelja Novaka Đokovića, izrazio je ogorčenje ponašanjem ATP-a u aferi oko najboljeg tenisača svijeta. Nakon što je ministar za imigracije Alex Hawke drugi put odbio vizu Novaku Đokoviću, nakon čega mu prijeti deportacija iz zemlje, Troicki je komentirao ponašanje svjetskog udruženja teniskih profesionalaca.

“Nečuveno je ponašanje ATP-a u cijeloj ovoj situaciji. Njegov broj 1 prolazi najteže trenutke karijere, a Tour ne da ne radi ništa za svog najboljeg čovjeka, nego pri tome i šuti”, rekao je Troicki i dodao: “Ništa ne razumijem što se događa oko Đokovića, ali znam da bi ga morali pustiti na slobodu i da igra. Njegova jedina želja je igrati Australian Open i ne mogu ni zamisliti kako mu je teško. Međutim, Novak je mentalno jak i ostat će svoj.”

12:35 Što će se dogoditi na Australian Openu, ako Đoković ne bude igrao?

Odluka australske vlade da po drugi put ukine vizu Novaku Đokoviću, mogla bi dovesti i do promjene u ždrijebu prvog teniskog Grand Slam turnira sezone Australian Opena.

Ždrijeb je bio odgođen jer se čekala odluka o mogućoj Đokovićevoj deportaciji, ali je ipak održan. Međutim, sada bi moglo doći do promjene.

Naime, u slučaju da branitelj naslova na Australian Openu ne bude igrao, doći će do promjena u ždrijebu.

Više čitajte OVDJE.

12:22 Ključne stvari s ročišta

Odvjetnik australske vlade Stephen Lloyd traži da se Đoković u subotu u 8 sati po lokalnom vremenu (22 sata po našem vremenu) sastane s imigracijskim službenicima. Nakon toga može otići u ured svog pravnog tima u pratnji dvojice službenika pogranične policije te da ga se nakon toga pritvori.

Đoković bi prema tom zahtjevu bio u pritvoru u subotu poslijepodne i tijekom noći, a u nedjelju bi trebao doći na zakazano ročište.

Đokovićev odvjetnik Nick Wood već je rekao da prihvaća stav da vlada ima pravo da privede Đokovića, ali upozorava na “medijski cirkus” u tom slučaju. Dakle, konačno odluka trebala bi biti donesena na saslušanju u nedjelju.

Đoković bi se u subotu navečer mogao vratiti u pritvor i to onaj u hotelu Park u kojemu su imigranti i u kojemu je bio smješten kada mu je prvi put odbijena viza.

12:00 PAUZA

Sudac Kelly je nakratko prekinuo saslušanje.

11:58 Odvjetnik ministra traži da se Đoković vrati u pritvor

Lloyd navodi da je prijedlog njegovog klijenta da “Đoković sutra bude u našim kancelarijama gdje će biti u pritvoru i gdje će biti dva pripadnika pogranične policije, tako da će službeno biti u pritvoru i da će onda napustiti naše kancelarije sredinom dana i da će biti vraćen pritvor.”,

Lloyd je obrazložio da postoje određene stvari koje se događaju kada se ukine viza, referirajući se na pritvor.

11:50 Đokovićev odvjetnik traži da Novak bude na slobodi

Đokovićev odvjetnik traži od sudije da tenisač bude na slobodi dok Sud ne donese odluku o žalbi.

“Ne bi bilo dobro da Đoković sutra ponovo bude pritvaran i da se ponovo pravi medijski cirkus na 24 sata prije novog suđenja”, kaže Wood.

11:45 Nema protjerivanja do kraja postupka

Odvjetnik ministra Hawka, Stephen Lloyd, kazao je da nije protiv da slučaj ostane kod suca Kellyija niti je protiv da se prebaci na neki drugi sud. Dodao je i da Đoković večeras neće biti pritvoren te da će sutra ujutro doći na razgovor s imigracijskim službenicima. Naglasio je i da se neće tražiti deportacija dok se ne donese konačna odluka.

“Moj klijent je spreman da do kraja postupka ne bude protjerivanja”, rekao je odvjetnik ministra imigracija.

Predstavnici vlade kažu da se mogu prilagoditi ubrzanom vremenskom procesu.

11:37 “Ukidanje vize dovodi do uklanjanja čovjeka koji je u dobrom zdravstvenom stanju”

“Da nije ponišitio vizu, onda bi Đoković ovisno o nekoj drugoj odlici, bio u Melbourneu i igrao tenis. Alternativa je da ministar poništi vizu, a to dovodi do prislinog uklanjanja čovjeka koji je u dobrom zdravstvenom stanju, koji je poštivao zakon, da ga se istjera iz Australije. Za to se ministar odlučio”, rekao je odvjetnik Novaka Đokovića.

Mi smatramo da su ti zaključci iracionalni, dodao je Wood.

Wood kaže da ministar razmatra potencijal za “uzbuđivanje antivaxerskog raspoloženja” ako se Đokoviću dozvoli da ostane u Australiji.

11:30 Wood: Jako zabrinuti za vrijeme

Nicholas Wood je predložio da Đokovićev pravni tim podnese zahtjeve do subote u podne, a ministar do do 22 sata sutra, kako bi sve bilo spremno za saslušanje u nedjelju.

“Đoković bi mogao imati zakazan meč u ponedjeljak ili utorak navečer. Zbog toga smo jako zabrinuti za vrijeme”, rekao je Wood.

On se požalio i na to što je australska valda kasno donijela odluku, i to čak četiri dana nakon prve sudske odluke kada je Kelly presudio u korist Đokovića. Wood je poručio i da su u materijal uključili znanstvene članke o prirodnom imunitetu, a da odluka ministra pokazuje da to nije ni pročitao.

11:21 Odvjetnik: Đoković nije u pritvoru

Nicholas Wood potvrdio je da njegov klijent Novak Đoković nije vraćen u pritvor. Đokovićev intervju zakazan je za sutra u 8 sati ujutro.

Đokovićev odvjetnik želi da se ovaj slučaj ostane kod suca Kellyija da se ne bi gubilo vrijeme kod prebacivanja dugm sucu. “Svaki trenutak prije nego turnir počne u ponedjeljak je bitan.”

11:18 Đokovićevi odvjetnici žele brz postupak

Đokovićevi odvjetnici žele brz postupak. Nicholas Wood u ime Novaka Đokovića rekao je da su do večeras 22:15 sati spremni podnijeti pismeni zahtjev kojim bi tražili da se spriječi deportacija, a sudac Kelly im je dao rok do sutra do 16 sati.

11:10 Privremena zabrana deportacije

Sudac Anthony Kelly napominje da su se strane kada je posljednji put vodio ovaj slučaj uspjele dogovoriti da očuvaju status quo, a isto bi moglo biti potrebno ponovno večeras.

Kelly kaže da bi to moglo uključivati kratku privremenu zabranu deportacije do 16 sati u subotu, 15. siječnja koja bi spriječila deportaciju Đokovića. Kelly napominje da je Novak Đoković pozvan na razgovor u subotu.

11:08 Premijer poručio ministrima da ne komentiraju slučaj javno

Ured premijera Scotta Morrisona je poslao poruku svim ministrima da ne govore javno o sagi s Đokovićem. “Nakon što je ministar imigracija donio odluku o gospodinu Đokoviću, ured premijera je zamolio kolege da se suzdrže od javnih komentara ove odluke dok slučaj ne završi. Pravo na komentar imaju samo ministar imigracija i premijer ako to bude potrebno”, stoji u priopćenju.

10:52 Počelo saslušanje

Nešto prije 11 sati počelo je saslušanje pred sucem Kellyijem. The Guardian javlja da više od 12 tisuća ljudi sluša prijenos saslušanja na YouTubeu.

“Pozvao sam sudionike da nastave komunicirati sa sudom”, rekao je Kelly.

Sudac Anthony Kelly je otvorio saslušanje prolazeći kroz tijek događaja koji su doveli do ove točke.

Sudac Kelly je iznio niz zapažanja:

1. U hitnim okolnostima, ako je potrebno, stranka može podnijeti zahtjev prije formalnog postupka kojim se pokreće sudski spor

2. Sud može biti spreman prihvatiti obvezu stranaka da će što prije podnijeti i dostaviti izjavu koja pokazuje materijalne dokumente

Sudac Kelly iznosi dokumente koje ima: Hawkeovu odluku o ukidanju Đokovićeve vize; i vladin podnesak. Postoji i dokument koji je označen kao osjetljiv.

Sudac Anthony Kelly napominje mogućnost da će se slučaj možda morati prebaciti s Federalnog okružnog suda na Savezni sud. Kelly je rekao da se o tome sada treba odlučiti.

10:44 Uskoro saslušanje!

Saslušanje će se prenositi uživo na YouTubeu, objavio je Federalni okružni i obiteljski sud Australije. Govorit će se o sljedećim koracima koji bi se trebali dogoditi u ovom predmetu.

10:38 Kronologija slučaja Đoković: Od dobivanja vize do imigracijskog pritvora

Australska vlada u petak je drugi put poništila vizu srpskom tenisaču Novaku Đokoviću, rekavši da svjetska teniska zvijezda, koji nije cijepljen protiv covida-19, može predstavljati rizik za zajednicu.

Glavne epizode slučaja Novaka Đokovića, koji je želio ući u Australiju bez cijepljenja protiv covid-19 i uz medicinsko izuzeće kako bi sudjelovao na prvom ovogodišnjem Grand Slam turniru (17.-30. siječnja), ali mu je viza ponovno ukinuta u petak.

Više čitajte OVDJE.

Novak Đoković
REUTERS/Loren Elliott TPX IMAGES OF THE DAY

10:31 Zakazano ročište

Ročište u Federalnom okružnom sudu zakazano je za 20:45 sati.

The Guardian javlja da će saslušanje o uputama bit će održano u 20:45 sati po lokalnom vremenu (u 10:45 sati po našem vremenu) pred sucem Anthonyjem Kellyjem u Federalnom okružnom sudu.

10:02 Đokoviću prijeti zabrana ulaska u Australiju u trajanju od tri godine

Ministar imigracije Alex Hawke poništio je vizu prvom tenisaču svijeta Novaku Đokoviću. Srpski tenisač u subotu će ići na razgovor s imigracijskim službenicima.

Đokovićev pravni tim može se žaliti na ovu odluku, no ako im žalba ne bude uvažena, srpskom tenisaču prijeti zabrana ulaska u Australiju u trajanju od tri godine.

Više čitajte OVDJE.

9:50 Koji su sljedeći koraci za Novaka Đokovića?

Profesorica na Sveučilištu Novog Južnog Walesa u Sydneyju, dr. Janina Boughey, izjavila je da srpski tenisač može tražiti da sud pregleda odluku ministra.

„Realno je da su, ukoliko ne dođe do neke greške u pravnom procesu ili ako odluka nema uporišta, šanse gospodina Đokovića da se uspješno žali na odluku ministra Hawkea vrlo male“, kaže dr. Boughey.

Više čitajte OVDJE.

9:46 Što Australci misle o Novaku Đokoviću?

Internetska anketa medijske grupe News Corp pokazala je da je 83 posto ispitanika za to da vlada deportira tenisku zvijezdu.

Više čitajte OVDJE.

Novak Đoković
REUTERS/Loren Elliott, Ilustracija

9:33 Đoković neće provesti noć u pritvoru

Đoković će se sastati s imigracijskim dužnosnicima u subotu ujutro po lokalnom vremenu, doznaje BBC. I Guardian javljda da je dogovoreno da Đoković sutra dođe na razgovor s imigracijskim službenicima

Također neće morati provesti petak navečer u pritvoru, kako se naveliko nagađalo.

Više čitajte OVDJE.

9:28 Premijer Australije: Australci su podnijeli mnogo žrtava tijekom pandemije…

Australski premijer Scott Morrison komentirao je najnoviji razvoj događaja vezano uz Novaka Đokovića. Podsjetimo, australski ministar za imigracije Alex Hawke iskoristio je svoje diskrecijsko prava i poništio vizu najboljem tenisaču svijeta Novaku Đokoviću.”Razumijem da je nakon pažljivog razmatranja Đokoviću ukinuta viza na temelju zaštite javnog zdravlja i i dobrog reda”, rekao je.

Više čitajte OVDJE.

9:27 Ovo su četiri opcije koje Novak Đoković sada ima na raspolaganju

Australska novinarka Karen Sweeney prati slučaj Novaka Đokovića od početka. Na Twitteru je objasnila koje opcije tenisač ima raspolaganju nakon što mu je ministar za imigracije Alex Hawke ponovno ukinuo vizu.

Više čitajte OVDJE.

9:17 Male su šanse da ćemo vidjeti Đokovića na Australian Openu

Novinar Sport kluba Saša Ozmo komentirao je za N1 televiziju odluku australskog ministra za imigracije Alexa Hawkea da (ponovno) poništi vizu srpskom tenisaču Novaku Đokoviću. Objasnio je može li se Novak Đoković žaliti na odluku ministra Hawkea.

“Postoji mogućnost za žalbu, ali dogodilo se ono što već danima imamo naznake da će se dogoditi, takvi su signali iz Australije. Malo je čudno da je ministar Hawke čekao skoro četiri dana da bi priopćio odluku, a u obrazloženju odluke stoji da je ona donesena u interesu javnog zdravlja što sugerira da je u pitanju politička odluka. Jasno je od starta da je politička odluka jer je sudac izdao jasno upozorenje da izvršna vlast ne radi upravo ono što je sada uradila”, kazao je Ozmo.

“Male su šanse da ćemo vidjeti Novaka Đokovića na Australian Openu”, istaknuo je.

Više čitajte OVDJE.

N1

9:05 Što je sljedeći korak?

Guardian javlja da je u ured Đokovićevih odvjetnika u 6.30 stigao crni mercedes sa zatamnjenim staklima. Iz zgrade je otišao pet minuta kasnije, ali ne zna se je li Đoković bio u njemu.

8:55 Što bi moglo spasiti Đokovića?

Odvjetnica Nada Marinović koja živi i radi u Brisbaneu za Nova.rs je govorila o tome kakve su sada Đokovićeve opcije.

Više čitajte OVDJE.

8:43 Može li Đoković ipak igrati na Australian Openu?

Abul Rizvi, bivši zamjenik tajnika australskog odjela za imigraciju objavio je jako ohrabrujuću vijest za Novaka Đokovića na dan kada je najboljem svjetskom tenisaču ministar za imigracije Alex Hawke ukinuo vizu.

Rizvi tvrdi da Đoković čak i u slučaju odluke da ga se deportira može igrati na Australian Openu.

Više čitajte OVDJE.

8:40 Oglasio se bivši australski premijer

Bivši australski premijer Kevin Rudd nazvao je situaciju velikim političkim odvlačenjm pažnje sa situacijom s covidom u zemlji.

8:35 Đoković razmatra opcije

Reuters piše kako Đoković trenutno razmatra opcije koje ima na raspolaganju.

Ne navode detalje o mogućim sljedećim koracima tenisača, ali pozivaju se na pouzdan izvor.

Paul CROCK / AFP

8:30 Diplomatska putovnica

Novak Đoković ima diplomatsku putovnicu Srbije. Srpsko veleposlanstvo u Australiji potvrdilo je da je tenisač nositelj diplomatske putovnice još od 2011. godine. Hoće li mu ona pomoći u ovoj situaciji?

Činjenicu da Đoković putuje s diplomatskom putovnicom komentirali su i iz australskog ministarstva vanjskih poslova.

Više čitajte OVDJE.

8:05 Đoković ima mogućnost žalbe 

The Age javlja da su odvjetnici tenisača bili spremni za ovakvu odluku te da će odmah uložiti žalbu.

Odluka je došla u vrlo nezgodnom trenutku za Đokovića, budući da u ponedjeljak počinje Australian Open na kojemu bi Đoković trebao biti branitelj naslova. Turnir je dosad osvojio devet puta.

Đokovićevi odvjetnici se nadaju da bi se saslušanje moglo održati već za vikend, što bi tenisaču, u slučaju da sud ponovno odluči u njegovu korist, omogućilo da zaigra na Australian Openu kako je planirano.

Ako Đokovićevi odvjetnici ne uspiju osporiti odluku minitra na sudu, tenisač će biti deportiran.

8:03 Objašnjenje ministra

“Prilikom donošenja ove odluke, pažljivo sam razmotrio informacije koje su mi dali Ministarstvo unutarnjih poslova, australske granične službe i gospodin Đoković”, napisao je ministar u obrazloženju odluke.

Više čitajte OVDJE.

8:00 Ministar poništio Đokovićevu vizu

Ministar za imigracije Alex Hawke ukinuo je vizu tenisaču Novaku Đokoviću, a u priopćenju je rekao da je odlučio iskoristiti svoju ovlast prema članku 133C(3) Zakona o migracijama da bi poništio vizu na temelju zdravlja i dobrog reda, kao i da je takva odluka u javnom interesu.

Više čitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.