Analiza: Teško da će Rusija napasti NATO, to bi bio 3. svjetski rat

Svijet 24. lip 202208:26 > 08:281 komentar
Izvor: Anatolii STEPANOV / AFP / ILUSTRACIJA

Rusija će i dalje nastaviti s ratnim aktivnostima i intenzivirat će napadna djelovanja razarajuće naravi kako bi što prije zaokružila prostor koji namjerava zauzeti, a to je područje Donbasa i Luhanska, rekao je Gordan Akrap s Instituta za istraživanje hibridnih sukoba.

Akrap je dodao kako ukrajinske oružane snage i ukrajinski narod napreduju i jačaju svoje sposobnosti, ali im nedostaju još određene sposobnosti kako bi mogli zaokružiti splet aktivnosti neophodnih za ozbiljne obrambene i oslobađajuće operacije, javlja HRT.

VEZANA VIJEST

“Teško je za očekivati da će Rusija napasti bilo koju od zemalja članica NATO saveza zato što bi to značilo početak 3. svjetskog rata u kojem nitko ne bi dobro prošao, a naročito ne Rusija”, naglašava Gordan Akrap.

Ukrajina i Moldavija dobile su snažan politički poticaj dodjeljivanjem statusa kandidata za članstvo u EU.

“Ovo je povijesna odluka koja je došla nakon ruske agresije na Ukrajinu i nakon ogromnog broja izbjeglica koje je primila Moldavija. Ovo je odluka solidarnosti s kojom EU pokazuje da Ukrajina i Moldavija nisu same, da su dio Europe i imaju europsku budućnost”, istaknula je Željana Zovko, zastupnica u Europskom parlamentu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar