Andrew Tate i njegov brat ostaju u pritvoru još najmanje mjesec dana

Svijet 22. ožu 202315:15
AFP

Kontroverzni influencer i samoproglašeni mizoginist Andrew Tate i njegov brat Tristan ostaju u pritvoru još najmanje trideset dana nakon što im je rumunjski sud produljio policijski pritvor. Braća Tate su pod istragom zbog optužbi za seksualno zlostavljanje i iskorištavanje, a sudac je odlučio da će biti zadržani u pritvoru još mjesec dana, dok policija radi na istrazi. Braća negiraju sve optužbe.

Podsjetimo, Andrew Tate, njegov brat Tristan i dvije osumnjičene Rumunjke uhićeni su 29. prosinca prošle godine pod optužbom da su osnovali kriminalnu skupinu koja je seksualno iskorištavala šest žena. Oni su to negirali. Također su pokušali osporiti jednomjesečni uhidbeni nalog, no prizivni sud u Bukureštu taj prigovor odbio, odlučivši da svi trebaju ostati u pritvoru.

Zaplijenjeni skupocjeni automobili i milijuni u kešu

Rumunjske su vlasti objavile da su u sklopu istrage o navodnoj trgovini ljudima zaplijenile četiri milijuna eura u stvarima i gotovini. Nacionalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom preuzela je upravljanje nad 29 pokretnina, među kojima su luksuzna vozila i skupocjeni satovi te gotovina u različitim valutama.

Nekoliko automobila, uključujući Rolls-Royce, BMW i Mercedes-Benz, odvezeno je s Tateova imanja u predgrađu Bukurešta, nakon čega su smješteni u posebno skladište.

Mizoginist Tate

Andrew Tate, nekadašnji natjecatelj u britanskom reality showu Big Brother, postao je poznat po mizoginim izjavama i govoru mržnje. Zbog njegovih izjava zabranjen mu je pristup svim većim društvenim medijima. Tate ima američko i britansko državljanstvo, a među ostalim je rekao da su žene dijelom same odgovorne za silovanje i da pripadaju muškarcima.

Početkom veljače javio se na Twitteru. Vjerojatno mu netko drugi vodi račun i piše objave, ali nekako je sigurno u dosluhu s Tateom jer je u toj objavi Tate poručio da je u zatvoru promijenio svoju oporuku. “Izmijenio sam svoju oporuku iz zatvora. Donirat ću 100 milijuna da se osnuje humanitarna udruga koja će štititi muškarce od lažnih optužbi”, kazao je tada Tate.

Tate je ozbiljno bolestan?

Ranije ovog mjeseca potvrdio je da pati od ozbiljnog zdravstvenog stanja. Tate je bio na medicinskom savjetovanju s liječnicima u Dubaiju prije nego što je uhićen u prosincu. Njegov tim tvrdi da se radi o leziji gornjeg desnog plućnog krila, stanju koje je opisano kao ozbiljno zdravstveno stanje. Njegov liječnik rekao je da bi lezija mogla biti znak karinoidnog tumora, rijetkog tipa raka.

Tate je potvrdio veliki zdravstveni strah, a njegov je glasnogovornik rekao da Tate ima tamnu mrlju na plućima, najvjerojatnije tumor. Zbog toga su njegovi liječnici zatražili da se Tatea pusti iz zatvora kako bi se mogao liječiti u Dubaiju, piše Index.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.