Australski stručnjak: Evo kako Đoković može igrati iako su mu ukinuli vizu

Svijet 14. sij 202208:42 > 08:511 komentar
Izvor: Marco BERTORELLO / AFP

Abul Rizvi,  bivši zamjenik tajnika australskog odjela za imigraciju objavio je jako ohrabrujuću vijest za Novaka Đokovića na dan kada je najboljem svjetskom tenisaču ministar za imigracije Alex Hawke ukinuo vizu.

Rizvi tvrdi da Đoković čak i u slučaju odluke da ga se deportira može igrati na Australian Openu. Zato što bi i tada imao pravo na žalbu, nakon koje bi mu ministar mogao dati “pomoćnu vizu” koja bi mogla trajati do kraja turnira. Rizvi ističe da je ovakav rasplet u rukama ministra Hawkea.

“Ako ministar ukine Đokovićevu vizu, a on se na takvu odluku žali, to ministru otvara opciju da ga se iz ‘pritvora’ pusti pomoćnom ili premosnom vizom dok traje žalbeni postupak. On bi mogao trajati dovoljno dugo da se Đoković natječe na Australian Openu.”

Nakon što je objasnio kako bi Đoković mogao igrati na Australian Openu čak i nakon što mu vlasti oduzmu vizu, Rizvi navodi i da australska vlada strahuje od Đokovićeve žalbe i njegove nove sudske pobjede nad njom.

“Mislim da je vlada posebno zabrinuta da će se gospodin Đoković žaliti i vratiti se na sud, a prilično je moguće da bi vlada onda opet tamo mogla izgubiti”, rekao je, prenosi Index.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar