Dodik prijeti blokadom projekata u BiH: “Poduzet ćemo niz mjera…”

Svijet 17. lip 202215:256 komentara
Izvor: ELVIS BARUKCIC/AFP, Ilustracija

Srpski član BiH Predsjedništva Milorad Dodik najavio je u petak da će blokirati sve projekte u toj zemlji ukoliko državne vlasti nastave opstruirati povezivanja plinovodom entiteta Republike Srpske sa Srbijom što je projekt ruskog Gazproma.

“Neopravdano je da to blokiraju sarajevske institucije. Ako oni nastave blokirati naš zahtjev, onda ćemo i mi blokirati ostale projekte koji su važni za BiH. Poduzet ćemo niz mjera da ih se prisili na to”, rekao je Dodik u Sankt Peterburgu gdje se na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma susreo s predsjednikom Upravnog odbora i direktorom Gazproma Aleksejem Millerom.

VEZANE VIJESTI

Pojasnio je kako se punih deset godina čeka na odobrenje državnih vlasti za izgradnju plinovoda ispod rijeke Drine, dok se istodobno srpska strana ne protivi plinskom povezivanju BiH s Republikom Hrvatskom posredstvom južne plinske interkonekcije.

Čelni čovjek Gazproma je, prema Dodikovim riječima, najavio da će do kraja ove godine isporučivati prirodni plin Republici Srpskoj po istoj cijeni.
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik se u četvrtak susreo s ruskim šefom diplomacije Sergejem Lavrovim, a u petak je u Sankt Peterburgu predviđen njegov sastanak s predsjednikom Vladimirom Putinom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar