Je li Vladimir Putin bolestan? Kremlj objavio: “Igrao je hokej”

Svijet 21. lip 202214:53
Putin hokej
Izvor: Mikhail Klimentyev / SPUTNIK / AFP / ilustracija

Od početka ruske invazije na Ukrajinu mediji su više puta nagađali o zdravstvenom stanju ruskog predsjednika Vladimira Putina, navodeći da je šef ruske države jako bolestan.

“Vladimir Putin je igrao hokej tijekom vikenda”, objavio je Kremlj, odbacujući pri tome navode da ruski predsjednik pati od neke tajne, teške bolesti.

VEZANE VIJESTI

“Mogu vam reći jednu stvar koju znam, a to je da je jučer popodne igrao hokej. Igrao je hokej pa razmislite sami o njegovom zdravstvenom stanju”, kazao je u ponedjeljak za NBC News glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Promatrači su komentirali i kako je predsjednik Rusije izgledao na sastancima – šepa li se, trese li se pomalo, hvata li grčevito stol, je li mu natečeno lice.

Tvrdnje o Putinovom zdravlju Peskov je nazvao smiješnima, a nekoliko puta je odbacio navode da je smrtno bolestan, kao što se sugeriralo u nekim izvješćima.

Putinov glasnogovornik također je ukazao na predsjednikov poduži govor na Međunarodnom gospodarskom forumu u Sankt Peterburgu prošlog tjedna kako bi odagnao rasprostranjena nagađanja o Putinovom zdravlju, prenosi Sky News.

Rekao je da je Putin govorio tri i pol sata prije nego što je sudjelovao u panel raspravi.

“Razmislite samo, može li bolestan čovjek tako nastupiti”, kazao je Peskov.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar