Jezivo upozorenje iz Rusije: Na rubu ste izravnog vojnog sukoba između nuklearnih sila

Svijet 23. tra 202419:33 4 komentara
Sergei BOBYLYOV / SPUTNIK / AFP

Nova jeziva poruka stiglo je iz Rusije. Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov upozorio je Zapad da "balansira na rubu izravnog vojnog sukoba između nuklearnih sila".

“Zapadnjaci opasno balansiraju na rubu izravnog vojnog sukoba između nuklearnih sila, koji je prepun katastrofalnih posljedica”, poručio je Lavrov s konferencije u Moskvi.

Ovo upozorenje stiže nedugo nakon što je američki Zastupnički dom izglasao 95 milijardi dolara pomoći Ukrajini i Izraelu. Tada je uslijedio niz žestokih reakcija iz Rusije.

“Odluka će učiniti SAD bogatijim, dodatno ništiti Ukrajinu i rezultirati smrću još više Ukrajinaca, za što je kriv kijevski režim”, poručio je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

“Američka dodjela vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu pogoršat će globalnu krizu”, ustvrdila je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova.

Dmitrij Medvedev, bivši ruski predsjednik i sadašnji zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti, rekao je da je odobrenje nove pomoći Ukrajini “rusofobno” i da će pogoršati “broj žrtava ovog rata”, prenosi Express.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare