Neviđena okrutnost prema životinjama: Ubio 76 mačaka jer su mu ogrebale auto

Svijet 24. tra 202407:10 0 komentara
Ioan-Dan Plesa / Pexels

Mladić u 20-im godinama iz Južne Koreje osuđen je na 14 mjeseci zatvora zbog ubojstva 76 mačaka u jednom od najstrašnijih slučajeva okrutnosti prema životinjama u zemlji posljednjih godina.

Prošle je nedjelje osuđen za kršenje južnokorejskog zakona o zaštiti životinja, priopćio je danas Okružni sud u Changwonu na jugoistoku Južne Koreje, piše AP, prenosi Tanjug. Sud nije identificirao mladića.

Mladić je ubijao mačke između prosinca 2022. i rujna 2023. zbog duboke mržnje prema tim životinjama koju je počeo, navodno, osjećati nakon što su mu mačke ogrebale auto, stoji u sudskoj presudi u koju je AP imao uvid.

Hvatao je mačke lutalice, usvajao mačke s internetskih stranica prije nego što ih je ugušio ili ubio škarama, navodi se u sudskoj presudi. Jednu mačku je pregazio automobilom, priopćio je sud.

Sud je ocijenio da je kazna zatvora neizbježna jer je on više puta s predumišljajem činio “neopisivo okrutna” kaznena djela.

Naglašeno je da kazna i dalje odražava činjenicu da muškarac nije imao kazneni dosje i da se pokajao za svoje zločine, kao i da je utvrđeno da je nepoznat mentalni poremećaj bio motiv za zločine.

Mladić se žalio na presudu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!