Nova jeziva ruska prijetnja: “Želite li hipersonične napade na Europu?”

Svijet 08. lip 202314:55 5 komentara
Kirill KUDRYAVTSEV / AFP / ilustracija

Dmitrij Medvedev, bivši ruski predsjednik i jedan od ključnih saveznika ruskog predsjednika Vladimira Putina, redovito se oglašava putem aplikacije Telegram putem koje često prijeti zapadnim zemljama koje pomažu Ukrajini u ratu.

Ovaj put je zaprijetio hipersoničnim napadima nakon što je Anders Fogh Rasmussen, bivši Glavni tajnik NATO-a, dao intervju za Guardian u kojem je upozorio da bi članice NATO-a mogle bi poslati trupe u Ukrajinu.

“Fogh Rasmussen prije nije bio baš pametna osoba, a sada je potpuno pao u doktrinarnu demenciju”, započeo je Medvedev pa se osvrnuo na izjavu Rasmussena o mogućem slanju NATO trupa u Ukrajinu.

“Pa, jeste li pitali stanovništvo tih zemalja? Tko od njih želi rat s Rusijom? Želite hipersonične napade na Europu, zar ne? A što Uncle Sam (SAD) misli o ovome? Utjecat će i na njega…”, zaprijerio je aktualni zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti.

“Eto što znači u krivo vrijeme postati slobodni savjetnik svakojakih pohlepnih gnjida poput pokvarenih nacista”, napisao je na kraju Medvedev.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.