Papa Franjo u videoporuci pozvao sve da se cijepe

Svijet 18. kol 202107:39 1 komentar
FILIPPO MONTEFORTE / POOL / AFP / ILUSTRACIJA

Papa Franjo u srijedu je pozvao sve da se cijepe protiv covida-19, poručivši kako cjepiva mogu dovršiti pandemiju, no trebaju ih primiti svi.

„Zahvaljujući Božjoj milosti i radu mnogih, sada imamo cjepiva koja nas štite od covida-19“, rekao je Franjo u videoporuci koju je snimio u ime američke neprofitne organizacije Ad Council i zdravstvenog udruženja COVID Collaborative.

Cjepiva nam „daju nadu u kraj pandemije, no samo ako će biti dostupna svima i ako ćemo raditi zajedno“, dodao je Franjo.

Cjepiva su danas dostupna većinom u bogatijim državama, no zbog nepovjerenja u njihovu sigurnost mnogi se stanovnici odbijaju cijepiti, ostajući tako na udaru širenja delta varijante virusa. U isto vrijeme siromašnije države i dalje nemaju pristup dovoljnim količinama cjepiva, prenosi Reuters.

Zdravstveni stručnjaci upozoravaju kako se daljnjom cirkulacijom virusa među necijepljenim stanovništvom stvara opasnost od razvoja novih, još opasnijih sojeva.

Sam papa Franjo cijepljen je u ožujku, kazavši tada da je to etička dužnost.

„Cijepljenje je jednostavan, ali dubok način promicanja zajedničkog dobra i brige jednih za druge, posebno za najranjivije. Molim se Bogu da svi doprinesu svojim malim zrnom pijeska, svojom malom gestom ljubavi“, rekao je Franjo u videoporuci.

U priopćenju Ad Council navodi da Papina poruka predstavlja njegovu prvu kampanju namijenjena publici širom svijeta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare