Putin: Zapadna krađa resursa neće dobro završiti

Svijet 26. svi 202216:57 2 komentara
Vladimir Putin
Mikhail Tereshchenko / Sputnik / AFP

Ruski predsjednik Vladimir Putin danas je komentirao strane kompanije koje su nakon ruske invazije na Ukrajinu napustile Rusiju. Kazao je da je "tako možda i najbolje", javlja Reuters.

Putin, koji je govorio putem videolinka na ekonomskom forumu post-sovjetskih republika koji se održava u Kirgistanu, rekao je da je “nemoguće odsjeći Rusiju od zapadne tehnologije unatoč sankcijama”.

Ruski predsjednik navodi da “Rusija ima problema s transportom i opskrbnim lancima”, dodavši da će “nastaviti uvoziti zamjene za robu pod sankcijama” te da “to ipak nije rješenje”, prenosi Index.

“Ova zapadna krađa resursa neće dobro završiti”, rekao je Putin dodavši da je Rusija “kompetitivna” i “ostaje vodeći izvoznik pšenice”.

VEZANA VIJEST

Rekao je da je važno da se Rusija “odmakne od bankarskog sustava SWIFT (međunarodnog sustava plaćanja koji koriste na tisuće financijskih institucija”) i to “u suradnji s partnerima iz nekadašnjeg Sovjetskog Saveza”, javlja BBC.

EU i saveznici su, podsjetimo, još u ožujku izbacili sedam vodećih ruskih financijskih institucija iz sustava SWIFT.

”Zapadne nacije koje pokušavaju kazniti druge ekonomskim sankcijama precjenjuju svoju snagu”, rekao je Putin. “Sve više zemalja u svijetu želi i vodit će neovisnu politiku”, naglasio je Putin, piše RT.

“Nijedan ‘svjetski policajac’ ne može zaustaviti ovaj prirodni globalni proces. Nitko nije tako jak. Oni se suočavaju s izazovima unutar svojih nacija i nadam se da shvaćaju da ova politika nema apsolutno nikakve perspektive”, rekao je Putin.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.