Satovi, luksuzni auti, milijuni u gotovini… Što je sve Rumunjska uzela Tateu?

Svijet 15. sij 202315:49 0 komentara
Daniel MIHAILESCU / AFP

Rumunjske vlasti su objavile da su, u sklopu istrage o navodnoj trgovini ljudima koja je dovela do uhićenja kontroverznog influencera i bivšega profesionalnog kickboksera Andrewa Tatea, zaplijenile četiri milijuna eura u stvarima i gotovini.

Nacionalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom prošli je tjedan preuzela upravljanje nad 29 pokretnina, među kojima su luksuzna vozila i skupocjeni satovi te gotovina u različitim valutama, stoji u priopćenju  objavljenom kasno u subotu.

U subotu je Reutersov izvjestitelj vidio da je nekoliko automobila, ukljulujući Rolls-Royce, BMW i Mercedes-Benz odvezeno s Tateova imanja u predgrađu glavnoga grada Bukurešta, nakon čega su smješteni u posebno skladište.

Andrew Tate, njegov brat i dvije osumnjičene Rumunjke uhićeni su 29. prosinca pod optužbom da su osnovali kriminalnu skupinu koja je seksualno iskorištavala šest žena.

Oni su to negirali. Također su pokušali osporiti jednomjesečni uhidbeni nalog, no prizivni sud u Bukureštu ovaj je tjedan prigovor odbio, odlučivši da svi trebaju ostati u pritvoru.

Andrew Tate, nekadašnji natjecatelj u britanskome reality showu Big Brother, postao je poznat po mizoginim izjavama i govoru mržnje.

Zbog njegovih izjava zabranjen mu je pristup svim većim društvenim medijima, premda je njegov Twitter profil ponovno aktiviran u studenome nakon što je platformu kupio Elon Musk.

Tate ima američko i britansko državljanstvo, a među ostalim je rekao da su žene dijelom same odgovorne za silovanje i da pripadaju muškarcima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.