Španjolci tragali za pljačkašima banke, pa ulovili tri provalnika na djelu. Imali hrvatske papire

Svijet 09. pro 202316:00 0 komentara
BURAK AKBULUT / ANADOLU / Anadolu via AFP

Članovi "putujuće bande" s hrvatskim dokumentima provaljivali su u jedan stan u španjolskom gradu Vigu ne znajući da je u blizini opljačkana banka zbog čega su deseci policajaca izašli na ulice u velikoj potjeri. Tri provalnika uočio je susjed u zgradi nakon čega su odmah uhićeni.

Vigo, lučki grad s 300.000 stanovnika na sjeveru Španjolske, živi u strahu od pljačkaša koji su orobili nekoliko banaka posljednjih tjedana.

U četvrtak predvečer u ulici Gran Via, u centru grada, trojica naoružanih pljačkaša zamaskiranih lica upala su u banku. Zaprijetili su oružjem zaposlenicima, neposredno prije kraja radnog vremena, pa iznijeli 300.000 eura. Uputili su se zatim u nepoznatom smjeru. Lokalna policija je izvijestila da je novac iznesen iz Caixabanke najveći plijen dosad.

Samo nekoliko sati kasnije, dok su policijske ophodnje kružile gradom, tri osobe s hrvatskim i talijanskim dokumentima obijale su bravu jednog stana. Njihova meta bio je stan upravo u centru, nedaleko opljačkane banke. Susjed u zgradi, u kojoj su nastojali provaliti u stan, nazvao je policiju nakon što je primijetio njihovo sumnjivo ponašanje na stubištu. Policajci, u potrazi za pljačkašima banke, odmah su se pojavili te uhitili te tri osobe.

“Riječ je o putujućoj bandi koja se bavi provalama u kuće”, izvijestila je lokalna policija.

Kod dvije osobe pronašla je hrvatske osobne dokumente, a kod treće talijanske.

Pripadnici ovakvih putujućih bandi, koje policija naziva “obiteljskim klanovima”, puno puta su privođeni u Vigu, ali i diljem Španjolske. Ovaj mjesec posebno su aktivni jer počinju Božićni blagdani kada mnogi stanovnici nisu u svojim domovima.

Policija u Vigu je ubrzo izvijestila da te tri uhićene osobe, čija imena nije otkrila, nisu upletene u pljačku banke.

“Naprosto su obijale bravu stana u nesretnom trenutku po njih”, rekao je izvor iz policije.

U posljednja dva mjeseca u gradu je provaljeno u šest banaka, te pokušano u još dvije, a policija sumnja da se iza toga kriju španjolski pljačkaši. Prošli mjesec je uhitila petoricu Španjolaca osumnjičenih za pljačke banaka. Policija još uvijek istražuje tri slučaja dok je njih pet riješila, piše 24sata.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!