U Japanu se prodaju reciklirane pelene

Svijet 22. tra 202422:30 0 komentara
Pexels

Japanska tvrtka postala je prva u svijetu koja prodaje reciklirane pelene. U obradi rabljenih pelena korištene su tehnologije sterilizacije, izbjeljivanja i čišćenja ozonom.

Japanska tvrtka Unicharm počela je s prodajom prvih “horizontalno” recikliranih pelena na svijetu. U zemlji koja stari, potražnja za pelenama za bebe pada, a raste potražnja za pelenama za starije osobe, piše Guardian.

Tvrtka sa sjedištem u prefekturi Kagoshima ovog je mjeseca u suradnji s lokalnim vlastima počela prodavati pelene za djecu i odrasle.

Pelene su opisane kao horizontalno reciklirane budući da su reproducirani proizvodi identični onima iz kojih su reciklirani. Tvrtka navodi da je koristila tehnologiju sterilizacije, izbjeljivanja i čišćenja ozonom. Time se osigurava da reciklirane pelene nemaju neugodne mirise i bakterije.

Reciklirane pelene tvrtka je razvila još 2022. godine, a do sada su se koristile u bolnicama i ustanovama za njegu. “Kupci koji su koristili ove proizvode, izvijestili su da su udobni i da se ne razlikuju od običnih pelena”, rekla je tvrtka.

Proizvodi, koji su sada dostupni iu slobodnoj prodaji, nešto su skuplji od uobičajenih jednokratnih pelena, prenosi Guardian.

Potražnja za dječjim pelenama u Japanu opada zbog demografskih trendova. Prošli je mjesec proizvođač papirnatih proizvoda Oji Holdings najavio da će kasnije ove godine prestati proizvoditi dječje pelene i umjesto toga povećati proizvodnju higijenskih proizvoda za starije osobe.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!