Ukrajinski vojnik ubio petero ljudi, ranio još pet u tvornici oružja

Svijet 27. sij 202208:30 > 09:311 komentar
Izvor: Ukrajinska policija

Pripadnik ukrajinske Nacionalne garde ubio je pet zaštitara u tvornici oružja u centralnoj Ukrajini iz zasad nepoznatog razloga, piše Reuters. Ukrajinsko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je da je vojnik pucao iz kalašnjikova, nakon čega je pobjegao s oružjem. Policija ga je uhitila nakon potrage, a motivi zločina nisu poznati.

U napadu je ranjeno još pet osoba.

Do napada je došlo u Dnjepru u četvrtak, u tvornici raketnih motora tijekom izdavanja oružja stražarima, navodi se u priopćenju.

Napadač je otvorio vatru iz kalašnjikova, a nakon incidenta je pobjegao.

Ukrajinsko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je da je napadač pucao iz kalašnjikova, nakon čega je pobjegao s oružjem. Policija traga za njim, a motivi zločina nisu poznati.

“Pet je osoba ubijeno, a još pet ranjeno”, objavljeno je iz ukrajinskog ministarstva unutarnjih poslova.

“Prije svega, istraga će se suočiti s pitanjem – koji je bio motiv za počinjenje tako strašnog zločina? Proučit će se pitanje je li se vojnik suočio sa psihičkim pritiskom u timu”, rekao je zamjenik ministra unutarnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko. Rekao je da će se istražiti kako je vojnik Artem Rjabčuk prošao liječničku komisiju koja mu je omogućila pristup oružju.

“U svakom slučaju, pretrpjet će najstrožu kaznu za masovno ubojstvo”, rekao je Geraščenko.

Napad u Dnjepru stiže u trenutku velike napetosti između Rusije i Ukrajine. Ruske trupe već su neko vrijeme pozicionirane na granici s Ukrajinom zbog čega mnogi strahuju od invazije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar