AFP pohvalio Rimca: Superauto mu donio svjetsku slavu

Vijesti 06. ožu 201613:02 > 13:06
N1

Njegovo ime stoji iza prvog električnog superautomobila na svijetu i dobiva međunarodne pohvale zbog svoje genijalnosti, no za 28-godišnjeg Matu Rimca iz Hrvatske sve je počelo kao hobi iz garaže, piše francuski AFP u članku "Električni superauto mladom Hrvatu donio svjetsku slavu".

AFP piše kako je Rimac još od srednje škole bio oduševljen tehnologijom, a eset godina kasnije njegova tvrtka Rimac automobili postala je vodeća u proizvodnji električnih automobila, a superautomobile Concept One prodaje po 850.000 eura.

“Želimo biti najbolji na svijetu u onom čime se bavimo i mi mijenjamo svijet”, kazao je za AFP Rimac, koji ima svoju tvornicu u Svetoj Nedelji.

AFP Rimca opisuje kao samopouzdanog, no skromnog poduzetnika kojeg je Politico Europe u prosincu je imenovao jednim od 28 ljudi koji ‘oblikuju i tresu Europu’.

Rimac je osnovao firmu 2009. kada je shvatio da od originalnog vozila u njegovoj garaži nije preostalo gotovo ništa i cilj mu je bio napraviti električni superautomobil od nule.

“Prvo nam je cilj bio stvoriti tim, a onda metodom pokušaja i pogreške postati kompanija koja može nešto proizvesti”, kazao je Rimac.

“Pomažemo da se svijet pokrene na struju. Naš je cilj implementirati ove tehnologije i pomoći drugim industrijama da rade na struju”, zaključio je Rimac u razgovoru za AFP, piše Index.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.