Arbitražni sud: Suspendiramo postupak između RH i Slovenije

Vijesti 18. ožu 201615:08 > 15:10
N1

Prekid rasprave o granici za sad nije trajan, već će trajati dok arbitražni panel ne prouči pravne implikacije hrvatskog povlačenja iz arbitražnog postupka.

Arbitražni sud suspendirao je postupak u procesu razgraničenja Hrvatske i Slovenije, piše Večernji list. Prekid rasprave o granici – za sad – nije trajan, već će trajati dok arbitražni panel ne prouči pravne implikacije hrvatskog povlačenja iz arbitražnog postupka. Onda će se odlučiti hoće li se ići dalje.

Objavio je to danas Arbitražni sud, dan nakon što je Slovenija pred arbitrima objasnila zašto, po njihovom uvjerenju, postupak treba nastaviti. Hrvatska je jučer odbila sudjelovati na ročištu.

Slovenija je na jučerašnjem ročištu pak kazala kako Sud ima na raspolaganju sva sredstva da “popravi posljedice mogućeg ilegalnog ponašanja”.

Povlačenje dvojca upletenog u te događaje (nedopuštenu komunikaciju i utjecaj na sud slovenske predstavnice Simone Drenik i “slovenskog” arbitra Jerneja Sekoleca, op. a.), imenovanje novih arbitara i detaljna provjera dokumenata dovoljne su mjere kojim se sanira navodno kršenje Arbitražnog sporazuma, ustvrdila je Slovenija na jučerašnjem ročištu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.