Plenković za N1: Čini mi se da su sve pozajmice zakonite

Vijesti 11. srp 201609:44 > 09:53
N1 (ilustracija)

U središnjici HDZ-a održava se sastanak izbornog stožera stranke na kojem se pojavio i v.d. predsjednika Milijan Brkić te kandidat za predsjednika stranke Andrej Plenković.

Brkić je za N1 komentirao i način na koji se HDZ financira. Ponovio je kako je sve ”čisto i transparentno”.

”Financiranje stranke će biti uobičajeno, kao i dosad”, kazao nam je Brkić.

O financiranju stranke govorio je i Andrej Plenković koji je također ušao u središnjicu stranke nešto nakon Milijana Brkića.

Upitan je li pročitao financijsko izvješće stranke i je li sve čisto Plenković je kazao: ”Čini mi se da su sve pozajmice zakonite, a kako su se uzimale – to ćemo razgovarati u stranci”, kazao je Plenković reporterki N1 Katarini Brečić.

Podsjetimo, HDZ je prošli tjedan potvrdio da je tijekom 2014. i 2015. godine uzimao kratkoročne pozajmice od PPD-a i istaknuo da je to bilo u skladu sa zakonskim propisima i Financijskim statutom HDZ-a, transparentno i uz znanje bivšeg predsjednika stranke Tomislava Karamarka.

Istaknulil su i da je Državni ured za reviziju za 2014. i 2015. godinu dao bezuvjetno mišljenje na stranačko poslovanje.

Osim sastanka izbornog stožera, danas će se sastati i Predsjedništvo stranke. Očekuje se kako će se raspravljati o pripremama za predstojeće izbore za novog predsjednika, izvanredne parlamentarne izbore.

Potvrdio je to i Milijan Brkić koji je kazao da će se razgovarati o aktualnoj političkoj situaciji i pripremama za izbore.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.