MFF otvara svoja vrata i traži "najčvršću hrvatsku desnicu"!

Vijesti 26. srp 201610:01 > 10:02
N1

Motovun Film Festival otvara svoja vrata i u pet dana donosi stotinjak filmova, najbolje od domaće, europske i svjetske nezavisne produkcije.

“To su oni mali filmovi s dušom, kako bi rekli, koji često ne bi našli put do kina ni u Hrvatskoj niti u regiji”, kazala je za N1 direktorica filmskog festivala u Motovunu Milena Zajović.

Tu će biti više filmova o izbjeglicama, među ostalima i film “Gori more”, pobjednik Berlinalea, ali i film Želimira Žilnika o izbjeglicama koje su na svom putu prema Europi “zaglavile” u Srbiji, “Destinacija Serbistan”.

On je jedan od gostiju festivala, kao i volonteri inicijative Are You Syrious, zatim satiričari Predrag Lucić i Boris Dežulović, ali i studentice koje su prosvjedovale izpred Ministarstva obrazovanja.

Uz jak glazbeni program, brojne igre i zabavne sadržajima koji prate festival, održat će se i natjecanj pod naslovom “Tražimo najčvršću hrvatsku desnicu”. Na koji način će se natjecanje održati i što je kandidatima potrebno – pogledajte u intervjuu.

MFF počinje 26. srpnja u 21 sat u Kinu Trg projekcijom humoristične drame Tangerine američkog redatelja Seana Bakera, a završava 31. srpnja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.